Bir milyon liralık fabrika, 5 günlük elektrik kesintisinin kurbanı oldu

Muş Organize Sanayi Bölgesi'nin 5 gün boyunca elektriğinin kesik olması Çapsan Çikolata Fabrikası'nın üretimini durdurmasına sebep oldu. Elektrik kesintisi, fabrikanın kalorifer kazanları ve üretim dinamolarının patlamasına yol açtı.

Bir milyon liralık fabrika, 5 günlük elektrik kesintisinin kurbanı oldu

Muş Organize Sanayi Bölgesi'nin yolu yoğun kar yağışı yüzünden ulaşıma kapandı. Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan fabrikalar, zor günler geçiriyor. Organize bölgesinin yaklaşık 3 aydır suyunun akmadığını ve 5 gün boyunca da elektriklerinin kesik olduğunu belirten fabrika işletmecileri, çok zor durumda olduklarını açıkladı. 5 gün boyunca elektriklerin kesik ve yetkililerin duyarsız davranması sonucu kalorifer kazanları ile fabrika dinamolarının patladığını anlatan Çapsan Çikolata Fabrikası sahibi Eşref Çaptuğ, üretim yapamadığını söyledi.

"48 BİN LİRA ZARARIM OLDU"

Muş Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 gün boyunca elektriklerin kesik olduğunu belirten Çapsan Çikolata Fabrikası sahibi Eşref Çaptuğ, kalorifer kazanları ve imalat dinamolarının patlamasıyla yaklaşık 48 bin TL zarar ettiğini açıkladı.

Elektriklerin kesik olması nedeniyle ilgili yetkilileri aradığını ve hiç kimsenin ilgilenmediğini ifade etti. Fabrika Sahibi Çaptuğ, şöyle konuştu: "Organizenin yolu kapalı ve zahmetle gelip gidiyoruz. Üç aydır sular kesik ve 5 gün boyunca elektrikler kesikti. Onun yüzünden dinamolarımın hepsi patladı. Yolun açılmaması ve elektriklerin kesik olmasından dolayı kaloriferlerimin tamamı patladı ve çaresiz kaldım. Şu anda üç tane dinamom gitmiş ve her biri 2 bin 250 TL'dir. Üç tanesi 6 bin 750 TL ediyor. Kalorifer kazanlarımı ve diğer zararları üst üste koyduğunuzda benim 48 bin TL zararım var. Bozulan dinamolarımın içinde ürünüm halen duruyor."

"SAYIN BAŞBAKANIMIZIN SESİMİZİ DUYMASINI İSTİYORUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırımcıları Doğu bölgesine yönlendirdiğini ifade eden Çapsan Çikolata Fabrikası sahibi Eşref Çaptuğ, doğa şartları karşısında mağdur olduklarını ve Başbakan'dan seslerini duymalarını istedi.

Mağdur olan iş adamı Çaptuğ şunları dile getirdi: "Sayın Başbakanımız iş adamlarına ve yatırımcılara sürekli sesleniyor, gelin Doğuya yatırım yapın diye. Ben de yatırım yaptım ve mağdur oldum. Sayın Başbakanımız bize seslenirken tabi yerelden güç almamızı kast ettiğine inanıyorum. Ama maalesef güç almayı bırakın hiç kimse bizi ne dinliyor ne de bize yardımcı oluyor. Ben şu anda mağdurum ve sesimi duyurmayı istiyorum. Sayın Başbakanımızın ve devlet büyüklerimizin mağdur olmamamız için yardım eli uzatacakları kanaatindeyiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz