Bitcoin yatırımcısı bayram etti, Bitcoin'de tarihi zirve

Dolar ve altın fiyatları aldı başını gidiyor. Bu kervana Bitcoinde atıldı. Dün itibariyle 66bn doları bulan kripto para yatırımcısını sevindirdi.  Durum böyle olunca yüksek miktarda satış emri verilen 2010 yılında alınan 1000 bitcoin para ilk kez satıldı. 2010 yılında bir madenci tarafından alınan 1000 bitcoin dün satılarak 69 milyon dolarlık satışa imza atıldı.

Bitcoin yatırımcısı bayram etti, Bitcoin'de tarihi zirve

İlk alındığında 60 dolar gibi bir para birimi olan bitcoinlerin 1000 tanesini 14 yıldır elinde tutan madenci dün tarihi bir rekora imza attı. 
Yaşanan bu dalgalanmalarla beraber dün TSİ 18.00 civarında 69 bin 170 dolara kadar çıkan Bitcoin gece saatlerinde 60 bin doların altına düştü. 

Dün akşam saatlerinde il kez 69 bin bandında seyreden bitcoin bu sabah 66 bin 100 dolardan işlem gördü. spot Bitcoin ETF'leri kaynaklı talebin devam ettiğini ve düşüşü sınırladığını ifade etti.
Dün ABD'de işlem göre spot Bitcoin ETF'lerinde toplam günlük işlem hacmi bir önceki güne göre yaklaşık 2 katına çıkarak ilk kez 10 milyar doların üzerine tırmandı. Bir çok kişi satışları gerçekleştirmek için yeni zirve beklentisine girdi. Dün yükselişte olması beklenen etherium ise bugün yatırımcısını düşüşle karşıladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz