Çiftçilere müjdeli haber

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar,destekleme primi yasağı olan çiftçiler için uygulanan yasağın kalktığını açıkladı. Atalar,”İl ve ilçe müdürlüklerimizce yapılacak incelemelerde gerçek üretim yaptığı tespit edilen üreticilere hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacaktır" dedi.

Çiftçilere müjdeli haber

 Çeşitli nedenlerden dolayı destekleme yasağı konulan çiftçiler için bu yasağın kaldırılmasını öngören 5488 sayılı Tarım Kanunu'na eklenen geçici 3. madde yürürlüğe girmesinin ardından uygulama genelgeleri il müdürlüklerine gönderildi.

font-family>2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5488 sayılı Tarım Kanunu'na eklenen 3. maddeye ilişkin Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün uygulama genelgeleri de yayımlanarak il müdürlüklerine bildirildi.

font-family>BAŞVURULAR NE ZAMAN?

font-family>Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kanun uyarınca yapılan desteklemelerle ilgili olarak Tarım Kanunu'na eklenen 3. maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden her türlü incelemeler ile adli ve idari soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar, destekleme ödemelerinin yapılmaması amacıyla konulan ödeme yasakları, blokeler, tedbirler, ödemenin durdurulması, ödemeden men ve benzeri sebeplerle haklarında ödeme yasağı konulan gerçek ve tüzel kişilerin, 2 Ağustos'tan 1 Ekim tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı müdürlüklere başvurabileceklerini söyledi.

font-family>KİMLER YARARLANABİLİR?

font-family>"İl ve ilçe müdürlüklerimizce yapılacak incelemelerde gerçek üretim yaptığı tespit edilen üreticilere hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacaktır" diyen Atalar, bundan 25 Nisan 2006 tarihinden itibaren desteklemelerden yararlanmak amacıyla başvuruda bulunduğu halde, mevzuat uyarınca desteklemeden yararlanmak için ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin gerçeğe aykırı, usulsüz veya sahte olduğu gerekçesiyle desteklemeden yararlandırılmayanlara veya yararlandıkları destekleme tutarları aynı gerekçe ile geri alınanları kapsadığını belirtti.

font-family>BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

font-family>Atalar, 5488 sayılı Kanun'un geçici 3'üncü maddesinden yararlananlara aynı kanunun 23. maddesinin 2. fıkrası uyarınca öngörülen herhangi bir hak mahrumiyeti uygulanmayacağını kaydederek, şöyle dedi:"Tarım Kanunu'na eklenen geçici 3. maddeye ilişkin başvuruda bulunmak isteyen üreticilerimiz ilgili dilekçe ve belge örneklerini müdürlüğümüze bağlı tüm ilçe müdürlüklerimizden temin edebileceklerdir. Yapılacak başvurunun ardından gerekli işlemler yapılarak, çiftçilerin ilgili mevzuatlar çerçevesinde söz konusu haklardan yararlandırılması söz konusu olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler