Danışma Merkezi açılacak

Hizan'da "Tarım Danışma Merkezi" Açılacak

Danışma Merkezi açılacak

Hizan'da "Tarım Danışma Merkezi" açılacak. İlçe Tarım Müdürü Fatih Asak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hazan'a bağlı Gayda köyünde Tarım Danışma Merkezi'nin açılacağını söyledi.

Merkezin amacının, köylerde vatandaşların tarımsal faaliyetleriyle yakından ilgilenmek olduğunu ifade eden Asak, şöyle konuştu:

BÖLGENİN ÇİFTÇİLERİ İÇİN

"Bu proje bakanlığımız tarafından geliştirilen Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında faaliyete geçiriliyor. Veteriner hekimlerin, teknik elemanların görev yaptıkları köylerde, vatandaşlarla irtibat halinde olması amaçlanıyor. Gayda köyünde kurduğumuz merkezde bir mühendisimiz o bölgedeki 10 köy ve 12 mezraya yerinde hizmet verecek."

Merkezin bahçesine demonstrasyon (deneme alanı) yaptıklarını da kaydeden Asak, bölgede dikimi denenmemiş olan meyveleri bu alana dikeceklerini belirtti.

Asak, "Çiftçimizi bahçeye çağırıp, denemelerin ne kadar faydalı olduğunu anlatacağız. Bu çiftçimiz için güzel bir kaynak olacak. İnanıyorum ki bu bölgede demonstrasyon çalışmaları önemli bir çalışma olacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz