Derik'te Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı

Mardin'in Derik ilçesinde uygulamalı girişimcilik eğitimi başladı.

Derik'te Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı

Dicle Kalkınma Ajansı 2012 yılı Teknik Destek programı kapsamında Derik Kaymakamlığı tarafından başvurusu yapılıp kabul edilen KOSGEB destekli, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' Derik'te başladı. İki ayrı grup şeklinde 60 kişinin dahil olacağı eğitimlerde 60 saatlik teorik ve pratik eğitimler verilecek. Eğitimler eğitim uzmanları 19 Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi KOBİ uzmanı Abbas Büyüktaş ile Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdulkadir Saka tarafından verilmeye başlandı.

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK

Eğitimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar kendi işlerini kurdukları takdirde bulundukları illerdeki KOSGEB müdürlüklerine başvurarak KOSGEB'in 27 bin lira hibe ve 70 Bin lira faizsiz geri ödemeli desteğini içeren Yeni Girişimci Desteği'ne başvuru hakkını kazanacak. İlçede düzenlenen eğitimle ilgili Derik Kaymakamı Hüseyin Avcı, "Girişimci ruha sahip insanları teşvik etmek ve böylelikle ilçemizde yeni işletmelerin kurularak ilçe ekonomisine katkı sağlamak için bu eğitimlerin çok faydalı olacağını ve bu kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin yeni işletmeler açabilmesi için gerekli danışmanlığın ve teknik desteğin kaymakamlığımız proje ofisince verilecek" dedi.

Proje Koordinatörü Cahit Söylemez ise, "İlçemizdeki en büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorununa projeler sayesinde bir nebze de olsa çözüm üretmeye çalışıyoruz. İnsanların kendi işini kurarak üretimde bulunması bizim için çok önemli umut ediyorum ki ilçemize faydalı olacaktır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz