Emekli bayram ikramiyesi hesaplara ne zaman yatırılacak?

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla, emeklilere verilen bayram ikramiyeleri gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl 2 bin Türk Lirası olarak belirlenen ikramiye bu sene 3 bin Türk Lirası’na çıkarıldı ve karar, Meclis'ten de geçerek yasalaştı. Emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaba yatacak, eşi vefat eden emekli kadınlar ne kadar ikramiye alacak, ikramiyeler hangi tarihte ödenecek gibi soruların cevapları haberimizde…

Emekli bayram ikramiyesi hesaplara ne zaman yatırılacak?

11 Mart’ta başlayacak Ramazan ayı ile beraber, emekli bayram ikramiyesi tarihleri de sorulmaya başlandı. Daha önce emeklilerden gelen talepler doğrultusunda bayram ikramiyeleri 3 bin TL'ye çıkarılmıştı. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek, hesaplara ne zaman yatacak? Bakan Vedat Işıkhan açıkladı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi. Bir gelişme var mı?" sorusuna karşılık Bakan Işıkhan, "Hayırlı olsun. Yasa Meclisten geçti. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına yatırmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ediyoruz. Ancak koşullar doğrultusunda da hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz