Emekliler sorunlarına çözüm bekliyor!

Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı yazılı açıklamada, en düşük emekli aylıklarının dahi asgari ücretle eşitlenmesi gerektiğini söyledi.

Emekliler sorunlarına çözüm bekliyor!

BATMAN-Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı yazılı açıklamada, en düşük emekli aylıklarının dahi asgari ücretle eşitlenmesi gerektiğini söyledi.

Hayat pahalılığının can yakmaya devam ettiğini belirten Ekmen, özellikle emeklilerin bayram ikramiyesinin bin 100 TL ile sabit kalmasının emeklilerde hayal kırıklığına ve büyük bir üzüntüye neden olduğunu ifade etti.

“Aylıklar zorunlu harcamaların yarısını bile karşılamaktan uzak”

Bankadan kredi çekerek yaşamaya çalışan emeklilerin, borç yükü altında ezildiğine dikkat çeken Ekmen, şöyle dedi:

“Nüfusun yüzde 16’sına denk gelen 13,6 milyon emekli bayrama buruk girmektedir. Yıllarca çalışarak ülkenin imarında emeği olan emeklilerimizin hayatlarının son döneminde huzur ve refah içinde geçirmesi gereken emeklilerimize ödenen aylıklar zorunlu harcamaların yarısını bile karşılamaktan uzak kalmıştır. Yokluk içinde yaşayan emeklilerimizin sorunlarına çözüm bulunmalı ve saygı değer emeklilerimize destek olunmalıdır.   

“Emekliler geçim zorluğu yaşamaktadır”

Emeklilerin enflasyonun en büyük mağduru olduğunu vurgulayan Ekmen, “Emeklilerimiz çarşı-pazara çıkamaz olmuştur. Döviz kuru yükselişi ile birlikte doğal gaz ve elektriğe gelen yüzde 100’ü aşan zamlar, vatandaşın belini bükmektedir. Akaryakıta gelen zamlar, temel ihtiyaç maddelerin tümüne fazlasıyla yansımaktadır. Açlık sınırı 4 bin 928 TL iken, bunun altında aylık alan emekliler geçim zorluğu yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Emekli aylıkları asgari ücretle eşitlenmelidir”

“Emeklilere, kimseye muhtaç etmeden insanca yaşamaya yetecek aylığın ödenmesi, sosyal devlet olmanın da bir gereğidir” diyen Ekmen, şunları kaydetti: “Emeklilerin korunması ve sorunlarına çözüm üretilmesi, hükümetlerin asli görevi olarak görülmelidir. Emekli aylıkları asgari ücretle eşitlenmelidir. Bu ülkenin her karış toprağında emeği olan emeklilerimizi hiç kimsenin üzmeye hakkı yoktur. Kendi yaşlısına ve emeklisine sahip çıkmayan bir ülke geleceğe istikbal ve güvenle bakmaya hakkı yoktur.”

Kaynak: Diyarbakır Söz