Emeklinin cüzdanına talih kuşu kondu! 15.450 TL 18-19 Nisan’da hesapta!

Emeklilere büyük haber! Kamu bankaları ve özel bankalar, promosyon ödemelerini arşa kadar çıkardı! Emeklilere 8000, 12000, 15000 TL ve 18000 TL promosyon ödeneceği öğrenildi.

Emeklinin cüzdanına talih kuşu kondu! 15.450 TL 18-19 Nisan’da hesapta!

Enflasyona karşı büyük bir gelir erimesiyle karşı karşıya olan emeklilerin durumu her geçen gün kötüleşiyor! Gıda fiyatlarında devam eden sürekli artış, zamlar, faturalara gelen zamlar ve daha birçok kalem harcamada yükseliş sürerken, emekli maaşlarının 10 bin TL seviyesinde kalması milyonların geçimini zorlaştırıyor. Bu nedenle de bankalar, zaten zor geçinen emeklilere az da olsa destek olabilmek için emekli promosyonu ödemeye devam ediyor. 

Emekliler için harekete geçen bankalar, çeşitli oranlarda promosyon ödemesi yaparak az da olsa geçim derdine çare olmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı üzere kamu bankalarının promosyon tutarları yükseltildi. Geçtiğimiz yıl 5 bin TL’den başlayan emekli promosyonları, Erdoğan’ın açıklamasının ardın dan 8 bin liraya yükseltildi. 

Kamu bankaları 8-12 bin TL arası emekli promosyonu ödeyecek! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kamu bankalarında emekli promosyonları 8.000 TL’den başlarken, maaş aralığına göre 12.000 TL’ye kadar çıktı. Bu kapsamda emekli maaşını Ziraat Bankası, Vakıfbank veya Halkbank’tan almayı kabul eden emekliler, 8.000-12.000 lira arasında ödeme alacak. Özel bankalarda ise bu tutar bir hayli farklı. 

2024 Nisan ayı en yüksek emekli promosyonu! 

2024 yılı Nisan ayının en yüksek emekli promosyonu, 18.000 TL’ye kadar yükseldi. Alınan bilgilere göre özel bankaların ödeyecekleri promosyonlar ve detaylar şöyle:

  • Denizbank: 3 yıl süreyle maaşını Denizbank’tan almayı kabul edenler 12.000 TL’ye kadar geri ödemesiz promosyon alabilecekler. 
  • İş Bankası: Emekli maaşını 3 yıl boyunca İş Bankası’ndan alacaklara 12.000 TL’ye kadar nakit promosyon ödenecek. 
  • Yapı Kredi: Bu listenin en yüksek promosyon ödeyen bankası Yapı Kredi oldu. Alınan bilgilere göre Yapı Kredi, maaşını taşıyan emekliye 18.000 TL’ye kadar promosyon verecek. 

Emekli promosyonu nasıl alınır? Promosyon ödemesi ne zaman yatar? 

Özel ya da kamu fark etmeksizin emekliler, kimlik belgeleri ve emekli maaş hesapları ile yaptıkları başvuru kapsamında anında emekli promosyonundan faydalanabilecekler. Bankaya TC kimlik kartı ve maaş hesabı ile gitmek ya da mobil uygulama veya internet bankacılığı üzerinden emekli maaşını taşımak, promosyon hakkı kazanmak için yeteri olacak. Ayrıca promosyonlar, en geç 3 iş günü içinde hesaplara aktarılacak ve geri ödemesiz olacak. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler