En yüksek promosyonu veren banka değişti! 7 gün içinde başvuranın cüzdanı para dolacak

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bankaların yeni promosyon duyurularında. Kamu bankalarının emekli promosyonlarında 6'lık bir artışla hareket etmesinin ardından, 12 özel banka arasında rekabet kızışıyor. İşte detaylar...

En yüksek promosyonu veren banka değişti! 7 gün içinde başvuranın cüzdanı para dolacak

Emekli promosyonlarında yeni bir dönem başlıyor! Kamu bankalarındaki yüksek artış, özel bankaları da harekete geçirdi. Başkan Erdoğan’ın açıklamaları sonrası, emeklilere sağlanan ek gelir fırsatları önemli ölçüde arttı. 2024 Nisan ayında, emekli promosyon tutarları rekor seviyelere ulaştı. Bu dönemde emeklilere sunulan en yüksek promosyon miktarı, özel bankalar arasında adeta bir yarış başlattı.

EMEKLİ PROMOSYONLARINDA REKABET KIZIŞTI

Kamu bankalarında emekli promosyon tutarları %166 artarken, özel bankalarda bu artış %40’ı aştı. Bu gelişmelerle birlikte, emekli promosyonları 18 bin TL’ye kadar çıktı. Öte yandan, SGK, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de 5 bin TL promosyon ödemesi yapılacağını duyurdu.

Emekli promosyonlarından faydalanmak isteyenler için şartlar oldukça basit. Herhangi bir bankayı tercih ederek, 3 yıl boyunca maaşı o bankadan alma taahhüdü vermek yeterli. Özel bankalar, yüksek promosyon teklifleriyle dikkat çekerken, bazıları ek ödemelerle birlikte 18 bin TL’ye kadar promosyon sunuyor.

Mevcut bankasından memnun olmayan emekliler ise yeni bir bankaya geçme hakkına sahip. Ancak, geçerli promosyon süresini doldurmadan değişim yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Süresi dolan emekliler, istedikleri bankaya geçerek ikinci promosyonlarını alabilirler. Bu süreçte, eğer kredi kullanılmamışsa, kalan sürenin promosyonu iade edilip ayrılabilir.

Banka değişikliği yapmak isteyenler, istedikleri bankanın herhangi bir şubesine başvurabilir veya e-Devlet üzerinden kolayca işlem yapabilirler.

Kaynak: Diyarbakır Söz