Finans sektörü destek olmuyor

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, iş dünyasının üretim artışı, yeni yatırımlar ve daha fazla istihdam için bankalara ihtiyaç duyduğunu belirterek, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası bankaların çoğunluğunun takındığı tavır, destek olmak bir tarafa elinizdekini de almaya yönelik" ifadesini kullandı.

Finans sektörü destek olmuyor

Altındağ, yaptığı yazılı açıklamada,15 Temmuz sonrası iktidarla muhalefet, devletle millet arasında tesis edilen birlik ve beraberliğin, dayanışma ruhunun finans sektörüne yansıyamadığını vurguladı.

BANKALAR ELİNDEKİNİ DE ALIYOR

İş dünyasının üretim artışı, yeni yatırımlar ve daha fazla istihdam için bankalara ihtiyaç duyduğunu anımsatan Altındağ, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası bankaların çoğunluğunun takındığı tavır, destek olmak bir tarafa elinizdekini de almaya yönelik. Bu bankalar hiçbir geçerli gerekçe yokken işletmelerin kredi limitlerini kısıtlıyor, yeni limit açmıyor, türlü zorluklarla işletmelerin finansmana erişimini imkansız kılıyorlar. Bu böyle devam etmez, etmemeli. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başkanımız, ilgili hükümet yetkililerimiz her fırsatta daha çok üretim, daha çok yatırım diyor, bankaları özellikle kredi faizleri konusunda uyarıyor. Ancak görüyoruz ki bankalar bütün bunları dikkate almıyor, bildiğini okumaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

15 TEMMUZ'UN RUHUNA UYGUN

Altındağ, finansa ulaşmada sıkıntı yaşayan işletmelerin ayakta kalmasının bile mucize olduğunu belirterek, iş dünyasının temsilcileri olarak finans sektöründen 15 Temmuz ruhuna uygun hareket etmelerini beklediklerini kaydetti.

ANGİAD Başkan Yardımcısı Adem Başbilen de, darbe girişiminin ardından bankacılık sektörünün adeta tatile girdiğini vurgulayarak, devlet bankalarına güvenerek çalışan firmaların zor durumda olduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz