Firmalara İstihdam Desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle sürdürülen "UMEM Beceri 10 projesi" kapsamında Ticaret Borsası'nın üyelerine yönelik kalifiye eleman yetiştirilecek.

Firmalara İstihdam Desteği

Diyarbakır Ticaret Borsası'ndan alınan bilgiye göre, Ticaret Borsası üyelerinin işgücü taleplerine yönelik olarak Diyarbakır'da UMEM Beceri 10 projesi kapsamında kurslar açılabileceğinin öngörüldüğü ve çalışmalara başlandığı bildirildi. Diyarbakır'da hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü talepleri doğrultusunda açılacak kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanacak kursiyerlerin büyük çoğunluğunun istihdam edilmesi hedefleniyor. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik açılacak olan kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin büyük bir bölümünün istihdam edilmesinin amaçlandığını ve yapılacak olan çalışmaları borsa web sayfasından takip edilebileceğini ifade etti.

 

İSTİHDAM ALANI YARATABİLMEK

UMEM Beceri 10 projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince "İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası" ve "Genel Sağlık Sigortası" yaptırılacak. Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar istihdam teşviklerinden faydalanacak. Buna göre, 18-20 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,5 yıl), 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle "Sigorta Primi İşveren Payı" ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

Detaylı bilgi için proje web siteleri www.beceri 10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden ve UMEM Beceri 10 Çağrı Merkezi 444 86 36'dan alınabilecekleri belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler