Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan'dan kahverengi kokarcayla mücadele vurgusu

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu sene kahverengi kokarca ile yapılacak mücadelenin, gelecek yıllarda fındıkta oluşabilecek zararın önüne geçilebilmesi için çok önemli olduğunu söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan'dan kahverengi kokarcayla mücadele vurgusu

Karan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, tarım zararlısı kahverengi kokarcanın fındık için ciddi tehlike olduğuna işaret etti.

Ordu'da bu sezon kahverengi kokarca nedeniyle üreticilerin zarara uğradığını aktaran Karan, şunları kaydetti:

"Giresun'da da aynı sorunu yaşamamak adına İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde bu zararlıyla mücadele noktasında topyekun seferberlik başlatıldı. Artık köylerimizde hatta şehir merkezinde dahi evlerimizde görmeye başladığımız bu zararlıyı mutlaka ve mutlaka yok etmeliyiz."

Karan, ergin bir kahverengi kokarcanın 250-300 larva üretebildiğinin altını çizerek, "Biz bunu yok etmezsek, fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine musallat olacak ve zarar verecektir. Bu yıl kahverengi kokarca ile yapacağımız mücadele gelecek yıllarda fındıkta oluşabilecek zararın önüne geçilebilmesi için çok önemli." dedi.

Söz konusu zararlının kış döneminde evlerde kapalı alanlarda saklandığına dikkati çekerek Karan, "Her Giresunlunun köyünde bir evi var mutlaka, köy evlerimizi sık sık kontrol edelim ve bu zararlının çoğalmasına engel olalım." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz