Güneş Paneli hücreleri Türkiye'de üretilecek

Enerjinin sektörünün giderek önem kazandığı bir dönemde güneş enerjisinden elektrik üretmeye yönelik yatırımlar da artık teşvik programı içinde yer alacak.

Güneş Paneli hücreleri Türkiye'de üretilecek

UGS Enerji de yılda 16.8 milyon güneş paneli hücre, 280 bin güneş paneli üretmeyi amaçladığı tesis için 25 milyon dolarlık makine ve ekipman ithalatı yapmayı planlıyor.

Teşvik kapsamına alınacak olan proje, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergide indirim, sigorta primi işveren hissesi desteği gibi teşviklerden faydalanabilecek.

UGS Enerji'nin sahibi Sinan Uğraş, yaptığı açıklamada, enerjinin, günümüzde ekonomilerin gelişmesinde en önemli sektörlerden biri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yüksek güneş enerjisi potansiyeli bulunduğunu ifade eden Uğraş, bu teknolojinin yerli yatırımla yapılmasının ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Güneşten elektrik üretiminde panellerin hemen her yerde üretilebildiğini ancak hücre üretiminin Çin, Almanya ve ABD'yle sınırlı olduğunu dile getiren Uğraş, yapacakları yatırımla Türkiye'yi bu alanda dördüncü ülke konumuna getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Uğraş, tesis için 22 profesörün katılımıyla Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Güneş hücrelerini 2016 itibarıyla üretime geçirmeye planladıkları dile getiren Uğraş, tesisin faaliyete geçmesiyle yaklaşık olarak 300 kişiyi istihdam etmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz