Hisarcıklıoğlu: 'Aramıza nifak sokulmasına müsaade etmeyeceğiz'

Hisarcıklıoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Derneği Adıyaman Şubesi'nin yaptırdığı Cemevi Öğrenci Yurdu'nun temel atma töreninde birlik ve beraberlik mesajları vererek, Muharrem orucunun kabul olması dileğinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu: 'Aramıza nifak sokulmasına müsaade etmeyeceğiz'

Muharrem ayındaki ibadetlerin ve buluşmaların önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

''Peygamberimizin çok güzel bir nasihati var, 'birliktelikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır', Hacı Bektaş-ı Veli'nin 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' sözü de bu nasihatin tezahürüdür. Ben her işimde bu sözü kendime düstur edinirim. Her yerde de anlatırım.

Bugünlerde etrafımızdaki ülkelerde yaşanan sıkıntılar ve kargaşa bu nasihatlerin ne kadar yerinde olduğunu göstermektedir. İnşallah bizler de başkalarının canlarını boşa çıkartacağız. Senlik benlik davasına düşmeyeceğiz. Gönüllerimizin ayrışmasına, aramıza nifak sokulmasına müsaade etmeyeceğiz.''

Hisarcıklıoğlu, Anadolu'nun, sevginin, medeniyetin, hoşgörünün, birlikte yaşamanın yeşerdiği ve dünyaya teşkil ettiği topraklar olduğunu belirtti.

''Peygamberimizden bunu gördük, İmam Ali'den bunu öğüt aldık, Yunus, Mevlana, Hacı Bektaş, hepimizin referansıdır, yol göstericisidir'' diyen Hisarcıklıoğlu, Muharrem ayında tüm İslam aleminin aynı hüznü paylaştığını ve bu ayda tüm İslam aleminin Ehli Beyt'e olan muhabbeti, sevgiyi ve hürmeti paylaştığını ifade etti.

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Derneği Adıyaman Şube Başkanı Nusret Tunç ise yapılacak öğrenci yurdu hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler