İkinci elde düşüş var

Bakan Bolat: 2'nci el otomobilde yüzde 10-15 düşüşler var.

İkinci elde düşüş var

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Otomotiv piyasasında 2’nci el fiyatlarında yüzde 10-15 düşüşler var. 1'inci elde artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı, 'araç yok' kelimesi artık gündemden büyük ölçekte düştü. Sıfır otomotivde de kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz" dedi.

ENFLASYON HIZLI BİR ŞEKİLDE İNECEK

Bakan Bolat, Türkiye’nin, hizmet ihracatında 2022’de 90 milyar dolara ulaştığını ifade ederek,,

"2002’de 14,5 milyar dolardı. Turizmde, hava, kara, demir yolu taşımacılığı, sağlık turizmi, eğitim hizmetleri, bilişim ve yazılım ihracatı ile bunları başaracağız. Orta Vadeli Plan’a göre bu yıl 255 milyar dolar mal ihracatı ve yaklaşık 110 milyar dolar da hizmet ihracatı ile toplamda 365 milyar dolar döviz geliri kazanıyoruz inşallah. Önümüzdeki yılın ortalarından itibaren enflasyonun artık hızlı bir şekilde inişe geçmesini sağlamak, gelecek yılı yüzde 33 civarında tamamlamak hedefimiz.”

diye konuştu.

SEKTÖRDEKİ ÇÜRÜK ELMALARI AYIKLAMA GAYRETİNDEYİZ

Bakan Bolat, fahiş fiyat uygulamaları karşısında da hükümet olarak gayret gösterdiklerini belirterek,

"Bu noktada fahiş fiyat uygulaması ve haksız ticaret uygulamalarına karşı gereğini yapıyoruz. Otomotiv piyasasında haziran ayında göreve geldikten sonra aldığımız tedbirler ile çip krizi ile başlayan süreçlerdeki sıkıntılar çok büyük ölçüde sona erdi. ATO’daki arkadaşlarımızdan da bu konuda büyük destek aldık. Diğer sektörlerde de, emlak piyasasında da sizlerle iş birliği yapıyoruz, sektördeki çürük elmaları ayıklama gayreti içindeyiz. Bu konuda kanunların, yönetmeliklerin bizlere verdiği yetkileri en hızlı ve titiz bir şekilde kullanıyoruz ve bundan çekinmeyeceğiz. Amacımız ticaret düzgün ve dürüst şekilde yapılsın. Alıcının da tüketicinin de satıcının da kazanacağı makul fiyatlarda ve istikrarlı şekilde iç piyasa ortamını sağlamak hedefimiz"

dedi.

ZAM YAPILMAYAN SÜRECİ YAŞIYORUZ

Bakan Bolat, 2’nci el otomotiv piyasasına ilişkin,

"Otomotiv piyasasında 2’nci elde piyasa fiyatlarında yüzde 10-15'lik düşüşler var. 1'inci elde artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı, 'araç yok' kelimesi artık gündemden büyük ölçekte düştü. 1'inci elde de sıfır otomotivde kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz. Gıda ve marketlerle ilgili de yoğun denetimlerimizi yapıyoruz"

 ifadelerini kullandı.

(Diyarbakır Söz)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler