Jeofizikçilerden Baydemir'e Ziyaret

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek, Diyarbakır'ın depremselliği ve alınacak önlemler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Jeofizikçilerden Baydemir'e Ziyaret

Merkezi Ankara'da bulunan TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Şevket Demirbaş, İkinci Başkan İmam Çelik ve yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır'a gelerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Görüşmede son çıkan Afet Yasası, Diyarbakır'ın depremselliği ve alınacak önlemler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

FİZİKÇİLERDEN BAYDEMİR'E ZİYARET

Heyetin kamu yararına dikkat çekme çabalarını kutlayan Baydemir, "Afet yaşamadan önlem almak, testi kırılmadan tedbir almak hepimizin vicdani sorumluluğudur" dedi. Misyonların ve kurumların geçici olduğunu anımsatan Baydemir, "Bizler yarın buralarda olmayabiliriz. Ancak kalıcı olan kentlerdir" diye konuştu. Tek başına Büyükşehir'in değil ilçe belediyeleri ile de eşgüdümlü çalışılması gerektiğini ifade eden Baydemir, kent yararına özellikle mühendislik anlamındaki tüm projelere kapılarının açık olduklarını söyledi. Kentte yaptıkları çalışmalarda Kent Konseyi'nin önerisini aldıklarını belirten Baydemir, TMMOB ile istişare edip, ortak akıl ve dayanışmayla hareket ettiklerini ifade etti. Türkiye'deki bütün jeofizikçileri Diyarbakır'da görmek istediklerini ileten Baydemir, "Bu tür gidiş-gelişler doğu ve batı yakasındaki yabancılaşmayı ortadan kaldırır" dedi.

Baydemir daha sonra konuklarına Yedi Kardeş Burcu'nun resmedildiği bir tablo hediye ederken, Demirbaş da Baydemir'e Ressam Nazdar Karagöz'ün eseri olan Surp Giragos Kilisesi'nin yıkılan çan kulesi tablosunu hediye etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz