Kawasaki: 40 kat fazla hız için Türkiye'ye taşınmaya değer

Dünyaca ünlü teknoloji ve pazarlama gurusu Guy Kawasaki, katıldığı Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012’de, “Ben California’daki evimde ancak 25 megabit hız görebiliyorum. Turkcell’in sağladığı 40 kat fazla 1000 megabit hız için Türkiye’ye taşınmaya değer.” dedi.

Kawasaki: 40 kat fazla hız için Türkiye'ye taşınmaya değer

Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Turkcell, Teknoloji Zirvesi 2012'yi dünyaca ünlü teknoloji ve pazarlama gurusu Guy Kawasaki ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv başta olmak üzere iş dünyasından önde gelen yüze yakın konuşmacının katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda ‘İnovasyon Sanatı’ başlıklı sunum yapan Kawasaki, Turkcell’in sunduğu altyapı ve akıllı teknolojilerdeki öncü rolü ile Türkiye’deki şirketler için büyük bir şans olduğuna dikkat çekti. Turkcell Superonline’ın sunduğu 1000Mb/s internet hızını duyan Kawasaki, bu hızda internet için Türkiye’ye taşınabileceğini söyledi.

Kawasaki yaptığı sunum sonunda şirketlere şu tavsiyeleri verdi: “Müşterilerinize sunduğunuz ürün ve servislere bir anlam katın. Tüm ürün ve servislerinizin şu 5 özelliğe sahip olması gerekir: Derinlik, Zeka, Zerafet, Kudret, Bütünsellik. Turkcell ürün ve servislerinde bu özellikleri hesaba katıyor.”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de Türkiye’de teknolojiye bakışın geçmişten bugüne nasıl değiştiğine dikkat çekti. Şirketlerin sürdürülebilir rekabet için akıllı teknolojilerin gücünü arkalarına almaları gerektiğine değinen Ciliv, şunları söyledi: “Bugün sahip olduğumuz altyapı ve akıllı teknolojiler, bizi dünya ile rekabet edebilecek şekilde güçlendiriyor. Türkiye artık mobil iletişimde, fiberde ve bulut bilişim teknolojilerinde mükemmel bir konumda. Bilgiye ulaşmak için internet dünyasında avantajlıyız. Türkiye’nin gelişmesi ve şirketlerimizin büyümesi ancak iş dünyasının vizyon ve hedeflerini bu doğrultuda şekillendirmesi ile mümkün. Turkcell olarak biz, müşterilerimize hem mobil hem de IT çözümlerini tek noktadan sunabilen bir yapı oluşturduk. Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin bizzat anlattığı örneklerin hepsi birer başarı hikâyesi. İşini büyütmek, fark yaratmak ve akıllı teknolojilerin gücünü yanında hissetmek isteyen şirketlerimizi bu başarıya ortak olmaya davet ediyoruz.”

Konferansın ev sahipliğini yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da bu yıl Teknoloji Zirvesi’nde 3 bin 500 kişiyi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Oturumlarda ağırlıklı olarak Turkcell müşterilerinin deneyimlerini aktardıklarını ifade eden Kocabaş, “Geçtiğimiz yıllarda Teknoloji Zirvesi’ne ana konuşmacı olarak katılan Don Tapscott’un vurguladığı gibi ‘Biz, benden akıllıdır’ diyor ve iş birliğimizi oturumlara taşıyarak zirveyi gerçekleştirmemizi sağlayan müşterilerimize teşekkür ediyoruz. Turkcell ile birlikte nasıl başardıklarını onlardan öğreneceksiniz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz