Kaya gazında komut verildi!

Yıldız, Shell ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) geçen hafta Diyarbakır'da Sarıbuğday-1 sahasında kaya gazı aramalarına başladığını bildirdi.

Kaya gazında  komut verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır’da Sarıbuğday-1 kayagazı arama çalışmasını Shell’in Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile birlikte başlattığını bildirdi. Dünyadaki petrol aramalarında kullanılan teknolojiyi Türkiye’de görmek istedikleri ifade eden Bakan Yıldız, “Shell de bu teknolojiyi Türkiye’ye getirecektir.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Shell'in CEO'su Peter Voser'ı kabul etti. Kabulün basına açık bölümünde konuşan Bakan Yıldız, Voser ile Türkiye'deki ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi.

DİYARBAKIR İÇİN HAYAT BULACAK

Geçen yıl TPAO ile Shell arasında Akdeniz'de petrol ve gaz aramalarına ilişkin bir anlaşma imzalandığını hatırlatan Bakan Yıldız, ''İşbirliğimizin birçok alanda sürüyor olması önemlidir'' dedi. Bakan Yıldız, TPAO ile Shell arasında yapılan anlaşma paketinde kaya gazlarıyla ilgili bir bölümün de bulunduğunu, bu çerçevede geçen hafta Diyarbakır'da Sarıbuğday-1 sahasında kaya gaza aramalarına başlandığını kaydetti.

Karadeniz'deki petrol ve doğalgaz aramaları konusunda diğer bütün büyük firmalarla olduğu gibi Shell ile de çalışma yapmak istediklerini ifade eden Yıldız, ''Akdeniz'de yaptığımız büyük işbirliğinin hayırlı sonuçlara vesile olacağı kanaatindeyim. Sismikler proses edilecek, ondan sonra hangi düzeyde, nerede çalışmalar başlayacak, o konuşulacak'' diye konuştu.

ZAMMI  İSTİYORSUNUZ?

Bir basın mensubunun, ''Maliye Bakanı Mehmet Şimşek BOTAŞ'ın maliyetin altında gaz satmasını bütçe açıklarının en önemli nedenlerinden biri olarak gösterdi, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz'' şeklindeki sorusuna Bakan Yıldız, ''Zam mı istiyorsunuz?'' yanıtını verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bahsettiği konunun doğru olduğunu ve şu anda BOTAŞ'ın maliyetin altında piyasaya gaz sattığını anlatan Yıldız, ''Diğer üretim maliyetlerimizle karıştırıp avantajları vatandaşlarımızın lehine kullanmaya çalışıyoruz. Su gibi ucuz kaynakları miks ederek ortaya bir fiyat çıkartıyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz