Kesin sonuç 2013'te alınabilir

ABD'de temaslarda bulunan Babacan, tasarruf tedbirlerini değerlendirdi.

Kesin sonuç  2013'te alınabilir

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tasarruf tedbirlerinin kesin sonucunun 2013 yılında alınabileceğini söyledi.

Başkent Washington'da IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantılarına katılan Ali Babacan, G-20 Ekonomi Bakanları ve merkez Bankası Başkanları Toplantıları kapsamında aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Babacan, G-20 bakanları, Dünya Bankası Başkanı Zoellick ve iMF Başkanı Lagarde ile gazetecilere poz verdi.

Ali Babacan, bir televizyon kanalında yaptığı aciklamada, tasarruf tedbirlerinin bir kısmının uygulanması için yasaların ve düzenlemelerin çıkması gerektiğini belirtti. Babacan , uygulama için bir kaç aylık süreç bulunduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, her hangi bir sıkıntıya yol açmadan uygulanacak politikalarla yüzde 4'lük büyümeyle bu senenin tamamlanacağını düşündüklerini ifade etti.

Babacan, enflasyon riksi ve cari açığın seyrine dikkat çekerek büyümenin belki biraz düşük olacağı ama istikrarın korunacağı bir yıl beklendiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz