Köprü tehlikede

Son dönemlerde Yağan aşırı yağmur ve baraj kapaklarının açılması sonucu Batman Çayı yatağında Diyarbakır tarafına doğru bir yükselme meydana geldi. Aşırı yükselme nedeniyle değişen çay yatağı nedeniyle Batman Bismil köprüsünün yaklaşım dolgusu çöktü.

Köprü tehlikede

DİYARBAKIR-Batman Silvan karayolunun Üçyol mevkii Şerbetli köyü yakınlarında ise yükselen su nedeniyle karayolunun bir kısmı çöktü.

Olay yerine giden karayolları 97. Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı. Karayolunda kaya dolgu çalışmalarına başlayan ekipler Batman Köprüsü'nde ise yoldaki sürücülerin can ve mal güvenliğinin sağlanması için gece ve gündüz görülebilecek şekilde trafik işaretlemesi yaptı.

Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden teknik bir ekip Batman'a gelerek incelemelerde bulunacak. Çalışmaları yerinde takip eden Karayolları Batman Şube Müdürü Fehmi Değirmen, köprüde herhangi bir problem olmadığını sadece köprünün yaklaşım dolgusunun altının boşaldığını söyledi.

CAN GÜVENLİĞİ

Sürücülerin can güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Değirmen, "Son dönemlerde Yağan aşırı yağmur ve baraj kapaklarının açılması sonucu Batman Çayı'nda normalin üzerinde bir yükselme meydana geldi. Bununla birlikte çay yatağında Diyarbakır tarafına doğru bir yükselme meydana geldi. Bu da köprümüzün yaklaşım dolgusunun altını boşalttı. Konu yanlış anlaşılmasın köprümüzde hiçbir problem yok köprümüz dimdik ayakta ancak özellikle belirtmek istiyorum köprümüzün yaklaşım dolgusunun aşağı doğru boşaldı. Diyarbakır Bölge Müdürlüğümüz teknik bir ekip gönderdi kısa zamanda burada olurlar. Yapılacak incelemenin ardından gerekli tedbirler alınacak şuanda bizim yaptığımız yoldaki sürücülerin can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli trafik tedbirlerinin alınması gece ve gündüz görülebilecek şekilde trafik işaretlemesini yapıyoruz." dedi.

Aynı sebepten dolayı Batman Malabadi karayolunun Üçyol mevkiinde bulunan kara yollarında da bir yırtılma meydana geldiğini belirten Değirmen, bu konuyla ilgili de gerekli tedbirleri aldıklarının, ekiplerin kaya dolgusuyla yolun gövdesini oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz