KOSGEB’den KOBİ’lere çağrı: Desteklerimizden yararlanın

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, "KOSGEB’in 400 milyon liralık bir bütçesi var, KOBİ'lerimizi ve işletmelerimizi desteklerden istifade etmeye çağırıyoruz" dedi.

KOSGEB’den KOBİ’lere çağrı: Desteklerimizden yararlanın

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile KOSGEB tarafından verilen ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni"nde konuşan Biçer, KOSGEB'in küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye ve geliştirmeye dönük hizmetler yaptığını anımsattı.

KOBİ'lere çeşitli destek kredileri verdiklerinin altını çizen Biçer, "Bizim destek kredilerimiz ya hibe şeklinde ya da faizsiz geri ödeme şeklinde. Dolayısıyla bundan mümkün olduğunca daha fazla işletmeyi istifade ettirmeye, hem ekonomiye hem de istihdama katkıda bulunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Biçer, amaçlarının daha fazla işletmeye daha fazla destek vermek olduğunu belirterek, daha fazla işletmeyi, devletin KOSGEB eliyle verdiği kredilerden istifade ettirmek gayesi içinde olduklarına işaret etti.

"Türkiye genelinde 400 milyon liralık bir destek bütçemiz var" diyen Biçer, şunları kaydetti:

"Bunu inşallah tamamıyla kullanıp önümüzdeki yılda daha fazla destek bütçesi almayı planlıyoruz. Bizim 7 ana desteğiz var. KOBİ'lerimizi ve işletmelerimizi desteklerden istifade etmeye çağırıyoruz. Şu anda veri tabanımıza kayıtlı işletme sayımız 800 bin civarında. Türkiye'de toplam 3,5 milyon civarında KOBİ var. Bunların yaklaşık 3'te 2'siyle bir şekilde işbirliği yapma potansiyelimiz var ama hali hazırda 800 bin işletme veri tabanımıza kayıtlı. Bu az sayı değil ama biz istiyoruz ki bu sayılar daha da yukarı çıksın."

Biçer, 2015 yılının sonunda KOBİ'lere toplamda 400 milyon liralık destek sağlamayı hedeflediklerini aktararak, "Toplam dağıtacağımız destek yıl sonu itibarıyla 400 milyon lirayı bulacak. 2016 yılında ise KOBİ'lere daha fazla destek olmaya çalışacağız. Henüz bütçemiz belli değil. Yeni alanlarda destekler de yapmaya çalışıyoruz. Destek çeşitlerini artırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

VALİ BARUŞ

Bolu Valisi Aydın Baruş, Türkiye'nin son yıllarda çok büyük bir ekonomik atılım içerisinde olduğunu söyledi.

Baruş, bu atılımı devam ettirerek, dünya ekonomileri içerisinde en büyük 17. ekonomi olma hedefini daha ileriye taşımayı ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılında da bu büyüklüğü çok daha artırarak vatandaşların hayat seviyesini yükseltebileceği ve daha rahat bir yaşam ortamına kavuşabileceği seviyeye getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Bolu'nun, Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bir il olduğunu dile getiren Baruş, "Bolu daha önceden tarım ve hayvancılık konusunda ileriye çıkmış bir ildi. Son zamanlarda turizm konusunda ciddi hareketlenmeler var. Yine küçük ve orta ölçekli işletmeler nezdinde devletin sağladığı imkanlardan istifade ederek güzel iş imkanları ortaya koyan ve istihdamımıza ciddi katkı sağlayan firmalarımız var. KOSGEB'in sağlamış olduğu imkanlardan istifade etmenin ilimiz ekonomisi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz