KSO Başkanı Zeytinoğlu: İşsizlik ile birlikte ara eleman açığı da var

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'de işsizliğin hala en büyük sorun olduğunu ve en çok otomotiv sektöründe ara eleman ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu: İşsizlik ile birlikte ara eleman açığı da var
Kocaeli Sanayi Odası'nda yapılan 'Nitelikli Mesleki İstihdam ve Sürdürülebilir Stratejiler Geliştirme Projesi' toplantısına Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilsen Bilgili komite üyeleri ve sanayi odası ilçe temsilcileri katıldı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Ülkemizde işsizlik hala en temel sorun olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan sanayi kuruluşlarımızın ara eleman ihtiyacını karşılamada yaşadıkları sorunları da biliyoruz. Kocaeli'nde artan istihdama rağmen, meslek okullarının bu talebi karşılayamamasından endişe ediyoruz. Kocaeli'nde 29 bin 500 istihdam açığı var. Ama aynı zamanda da iş arayan 50 bin kişi var. Bu eğitim eksikliği veya teknik olarak örtüşmediğinden kaynaklanıyor."  


PERSONEL ARIYORUZ
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün çalışacak personel aradıklarını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:
"Hangi şirket olursa olsun eleman bulma konusunda sıkıntılı. Bizim şirket olarak AR-GE merkezimizde bin 272 kişi çalşıyor. Fakat bin 499 kişi olmamız lazım. Niye eksik? Çünkü yapılması istenen kalifiye eleman ya var bizi tercih etmiyor, ya da yok" diye konuştu.

Kaynak: DHA