Kuaförlük kursu açıldı

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kardelen Kadın Evi'nde kadın istihdamına yönelik projeler kapsamında kuaför kursu açıldı.

Kuaförlük kursu açıldı

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi bünyesinde gerçekleştirilen kadın meslek edindirme çalışmaları devam ediyor. Her yıl yüzlerce kişinin yararlandığı Kardelen Kadın Evi, mahalleli kadınların gözdesi haline geldi. Merkezde temel bilgisayar kursları, bilgisayarlı muhasebe, el sanatları, biçki-dikiş, iletişim ve diksiyon kurslarının ardından şimdi de kadınlara yönelik kuaförlük kursu açıldı. 6 ay sürecek eğitimi başarıyla tamamlayacak genç kız ve kadınlara istihdam oluşturulması amaçlanıyor.

                              

30 KADINA MESLEKİ DERS

Kardelen Kadın Evi çalışanlarından Çimen Güldiken, Kardelen Kadın Evi olarak bütün faaliyetlerine ev hanımları ve genç kızları da katmaya çalıştıklarını belirtti. Meslek edindirme kursları ile ilgili ellerinden geldiğince mahalleli kadınlara yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen Güldiken, "Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi ikinci şubesinde meslek edindirme kurslarından olan kuaförlük eğitimi, ocak ayı itibariyle sabah ve öğle grubu olmak üzere iki kurs olarak başlamıştır. Sabah grubunda 15 ve öğle

grubunda 15 olmak üzere toplam 30 kadın mesleki ders görmektedir. Mesleki eğitimimiz haziran ayında bitecektir" dedi.

İKİNCİ AŞAMA ;İŞ BULMAK

Eğitimdeki amaçlarının mesleki eğitim kurslarının ardından kadınlara istihdam alanları oluşturmak olduğunu ifade eden Güldiken, bu tür çalışmaların istihdam olanağı sağladığını söyledi. Güldiken, bu kurs projelerini başarıyla tamamlayan kadınlara iş bulmaları için de yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler