Küçük ölçekliye de teşvikte pay olsun

Akbal, "Yeni teşvik sistemi sadece üreticilere yöneliktir. Bu sistemin maalesef ki üretici olmayan kesimi yani küçük sanayicileri ve esnafı kapsamadığını görüyoruz" dedi.

Küçük ölçekliye de teşvikte pay olsun

Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, yeni teşvik sisteminin sadece üreticilere yönelik olduğunu söyledi.

Akbal, tarihi Hasan Paşa Hanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ticaretin büyük bölümünün üretici olmayan küçük ölçekli sanayi firmalarıyla yürütüldüğünü ifade ederek, yeni teşvik sisteminden küçük ölçekli firma sahiplerinin faydalanmadığını savundu.

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ


Geçmiş dönemlerde devletin KOSGEB aracılığıyla küçük esnafa düşük faizli kredi verdiğini anımsatan Akbal, "Bunun arkası gelmedi. Küçük esnafa yönelik bu tarz kredilerin devam etmesini talep ediyoruz. Yeni teşvik sistemi sadece üreticilere yöneliktir. Bu sistemin maalesef ki üretici olmayan kesimi yani küçük sanayicileri ve esnafı kapsamadığını görüyoruz" dedi.

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞLETME


Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyon(GİAF) Başkanı Aykut Özbuğday ise, Türkiye'de yılda yaklaşık 700 bin gencin iş dünyasına katıldığını, Diyarbakır'da da her yıl yaklaşık 40 bin gencin iş dünyasına girmeye hazır hale geldiğini gördüklerini söyledi.

Özbuğday, bu gençlere iş, AŞ ve sosyal güvencenin sağlanması gerektiğini ifade ederek, bu kapsamda yeni teşvik yasasının bölgede nasıl daha işlevsel hale gelebileceğinin üzerine tartışılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz