Lisanslı hububat deposu kuruluyor

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Başkanı Mehmet Kaya, 100 bin ton kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük lisanslı hububat depoları arasında yer alacak deponun ihale aşamasında olduğunu bildirdi.

Lisanslı hububat deposu kuruluyor

ŞUTB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çalışanları, Borsa tarafından AB'ye sunulan "Pamuk Lisanslı Depo Projesi" ile "Hububat Lisanslı Depo Projesi"nin yer tespiti ve yapılabilirlik çalışmalarını kontrol etmek için Şanlıurfa'ya geldi.

Heyet, Organize Sanayi Bölgesi'nde deponun kurulacağı inşaat alanında ve çırçır fabrikalarında incelemelerde bulundu. Söz konusu heyet, ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya ile Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı da ziyaret etti.

"Birçok fayda sağlayacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya, borsanın AB'ye sunulan ve 9 milyon 500 bin Avro hibe desteği alan lisanslı hububat deposu konusundaki çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti.

Deponun üretici, sanayici ve ekonominin geneli açsısından birçok fayda sağlayacağına inandığını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük lisanslı hububat depolarından birisi şu anda ihale aşamasında. Bu depo sayesinde üreticiler, ellerinde bulundurdukları pamuğu güvenli, sigortalı ve sağlıklı bir şekilde depolama imkanına kavuşacak. Pamuk ürünü, satış döneminin bütün bir yılına yayılacak, pamuğunu depoya koyan kişiler, depodan alınan makbuz ile uygun koşullarda kredi temini yapılabilecek. Laboratuvar koşullarında, ürün standardı belirlenebilecek, ürün satılırken çok sayıda alıcının rekabetinden yararlanılabilecek. Üretici ürününü, fiyatların en yüksek olduğunu düşündüğü dönemde pazarlama şansı bulacak ve ürün senedi karşılığı yapılacak satışlarda, stopaj muafiyeti olacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz