MEKSA mesleki eğitimde öncü oldu

MEKSA Vakfı Diyarbakır Proje Başkanı Sertaç Işık, 25 yıldır faaliyet gösterdikleri Diyarbakır’da açtıkları kurslar ve yaptıkları istihdama yönelik çalışmalarla mesleki eğitimde öncü olduklarını söyledi.

MEKSA mesleki eğitimde öncü oldu

‘MEKSA Vakfı Diyarbakır’da mesleki eğitimin öncüsü oldu.’ Bu sözlerin sahibi MEKSA Vakfı Diyarbakır Proje Başkanı Sertaç Işık. Vakıf yöneticileriyle beraber gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur’la görüşen Işık,27 yıldır var olan vakfın 25 yıl önce Diyarbakır’da çalışmalara başlayarak çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimin öncüsü olduğunu söyledi.

Dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Işık,kurs verdikleri gençlerin yüzde 40’ına iş bulduklarını da kaydetti.

İŞ KUR ONAYLI PROJELER

Işık, ”Bizim hedef alanımız dezavantajlı gruplardır. Bunlara mesleki eğitim vererek istihdama hazır hale getiriyoruz. İş Kur onaylı projeler yapıyoruz. Kurum ve kuruluşlarla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Mesleki eğitim vermek birinci önceliğimiz ama bununla yetinmiyoruz. Kursu başarıyla tamamlayanlara iş bulmak için gayret ediyoruz. 1000 kişiye kurs verdik ve bunların yüzde 40’ına iş bulduk. Kurumlarla birebir görüşerek bunu yapıyoruz. Bizim ile diğer STK’lar arasında ciddi bir fark var. Son derece donanımlı çağın gereklerine uygun teknik imkanlar ve eğitmenlerle bu işi yapıyoruz.  Bu yıl doğalgaz dahil 17 alanda kurs açtık. Diyarbakır’da 4 şubemiz var . Bunların 2’sinin mülkü bize ait,diğerleri ise kiralıktır.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz