Memur-Sen'de Konut heyecanı

Memur-Sen Diyarbakır İl temsilcisi ile TOKİ idaresi tarafından ortaklaşa yürüttüğü ve yapımı devam eden Üç kuyular 1. etap bin 124 konutun kat kuraları cumartesi günü çekiliyor.

Memur-Sen'de Konut heyecanı

Memur-Sen Diyarbakır İl temsilcisi ile TOKİ idaresi tarafından ortaklaşa yürüttüğü ve yapımı devam eden Üç kuyular 1. etap bin 124 konutun kat kuraları noter tarafından çekiliyor. Memur-Sen İl Temsilcisi Aziz Aslan, sendika temsilcileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır Memur-Sen olarak temel insan hakları ilkeleri ne dayanan Millet iradesinde Milletin seçtiği iradeye de saygı gösterilen katılımcı Demokrasinin yerleştiği bir sivil inisiyatifin özlemi olmaya çalıştıklarını savundu.

Sevdayı paylaşmak için haykırdık

Ülkenin çalışanları ve üretenleri olarak; ücretlerde ve dağılımlarda adaletin sağlandığı sendikal hakların Evrensel ilkelere ve uluslararası sözleşmelere dayalı olarak tam anlamıyla hayata geçirildiği bir sevdayı paylaşmak için haykırdıklarını ifade eden Aslan, “Bugün sosyal devlet vurgusunun ve anlayışının çokça konuşulduğu bir ortamdayız bizler emek ve sermaye ilişkileri dengeli olarak düzenleyen çalışanların insanca yaşaması için sosyal, iktisadi ve mali tedbirler olarak çalışanların haklarını korumak için sivil toplum örgütlerinin sorumluluk alması ile mümkün olacağı kanaatindeyiz” dedi.

 

Ücret sendikacılık anlayışını geride bıraktık

Aslan, şöyle dedi: “Bizler Diyarbakır Memur-Sen olarak sendikal dünyada ücret sendikacılık anlayışını geride bırakarak hizmet sendikacılığı vurgusu ile, Akademik sendikacılık ve kültür sendikacılığı kavramları ön plana çıkararak sendikacılığı kavga ve çatışma alanı haline getiren anlayışlara karşı sendikacılığın dilinin barış, huzur, diyalog ve ortak aklı dili olabileceğini sorunların parçası değil, çözümün paydaşı olma yolunu seçtik.

TOKİ kuraları Cumartesi günü çekiliyor

Diyarbakır Memur-Sen olarak kamu çalışanlarımıza güzel ve tatlı bir eser kazandıralım anlayışıyla TOKİ ile iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz Toplu Konut projesi bizim sosyal projelerimizden biridir Memur-SEN Diyarbakır il temsilcisi ile TOKİ idaresi tarafından ortaklaşa yürüttüğü ve yapımı devam eden Üç kuyular 1 etap 1124 konutun kat kuraları noter tarafından 16.06.2012 Cumartesi günü Ziya Gökalp Kapalı Spor salonunda çekilecektir. Diyarbakır Memur-SEN olarak TOKİ’ ye yazdığımız 2009 tarihli yazıyla başlayan süreçte katkı sunan konfederasyonumuzun büyümesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Kaynak: Diyarbakır Söz