Milyarderler Listesi'ne giren İbrahim Erdemoğlu kimdir?

Dünyanın prestijli ekonomi dergisi Forbes’un bu yılki Milyarderler Listesinde Türkiye’den 26 isim yer aldı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5.3 milyar dolarlık servetiyle en zengin kişi olurken, dünyada da 497’nci sırada yerini aldı. Milyarder İbrahim Erdemoğlu kimdir?

Milyarderler Listesi'ne giren İbrahim Erdemoğlu kimdir?

Forbes dergisinin 2023 yılı yayınlanan 'Milyarderler Listesi'nde Türkiye’den de 26 isim yer aldı. Yıllardır Türkiye'nin en zengin ismi unvanının sahibi olan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker zirveyi Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'na bıraktı.

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

İbrahim Erdemoğlu 1962 yılında Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi. Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı. 1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın aldı.

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu doğduğu, büyüdüğü, gönülden bağlı olduğu şehirler ve insanları için çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdi. Son olarak da Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini hayata geçirdi.

İbrahim Erdemoğlu teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek uyguladığı ve geliştirdiği firmaları ile kariyer hayatına yeni hayalleri ve hedefleri doğrultusunda devam etmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz