MNG Kargo satılıyor mu? Flaş iddia taraflarca doğrulandı

MNG Kargo'nun satıldığı ve anlaşmanın da sağlanmak üzere olduğu açıklandı.

MNG Kargo satılıyor mu? Flaş iddia taraflarca doğrulandı

MNG Kargo satılıyor. Türkiye'nin en ünlü kargo şirketlerinden olan MNG Kargo'nun satış sürecine geçtiği yönündeki iddialar doğrulandı. Bilindiği üzere satılmak üzere olan MNG Kargo'nun 814 şubesi bulunmakta. Satın almak için masada olan alıcı tarafta ise, girişim sermayesi şirketi Turkven ve işadamı Haydar Sancak yer alıyor. Konu ile alakalı yapılan açıklama da anlaşmanın sağlanmak üzere olduğu beliritldi.

Edinilen bilgilere göre, 2003 yılında MNG Holding’in iştiraki olarak kurulan MNG Kargo için taraflar ilk olarak üç ay kadar önce masaya oturdu. Ancak kurlardaki artış bu görüşme sürecini kesintiye uğrattı. Taraflar ikinci kez 10 gün kadar önce yeniden görüşmelere başladı. Son günlerde kurlardaki gevşeme ile birlikte satış görüşmeleri de ivme kazandı.

MNG Holding bünyesinde bulunan iştirak şirketlerinden biri olan MNG Kargo, 2003 yılında kurulmuştu. Şirketin satın alınması için yaklaşık 3 ay kadar önce masaya oturan taraflar döviz kurundaki dalgalanmalar sebebiyle bu konuyu askıya aldılar. 10 gün kadar önce yeniden görüşen taraflar döviz kurunda görülen gevşemeden dolayı satış görüşmelerine hız kazandırdı. Tarafların sözleşme aşamasına yaklaştığı ve yakında imza atacakları söyleniyor. MGN Kargo’nun satışı için anlaşılan tutarın 248 milyon dolar olduğu da söylendi. Bu satışın MNG Kargo’nun hava taşımacılığı biriminin dahil olmadığı söylendi. Tarafların MNG Kargo’nun satışı ile ilgili imzaları içinde bulunduğumuz mayıs ayı içinde atacağı da alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Yurtiçi Kargo, Aras Kargo gibi rakipleri ile yarışarak 15 yıldır sektörün içinde yer edinen MNG Kargo, Türkiye genelinde 815 şubeye sahip. Ayrıca şirket bünyesinde yer alan 2.600 araç ile günlük olarak 600 bin adrese kargo teslimatı yapan şirketin çalışan sayısının 9 bin olduğu biliniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler