Mühendis alınacak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye genelinde istihdam edilmek üzere 234 ziraat mühendisi alımı yapılacağını açıkladı.

Mühendis alınacak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çeşitli branşlarda 234 ziraat mühendisi alacaklarını açıkladı.

Kutlu, yazılı açıklamasında, kooperatif olarak hizmetlerini artırarak devam ettirebilmeleri amacıyla halen bin 400 ziraat mühendisine ek olarak çeşitli branşlarda 234 ziraat mühendisi alacaklarını bildirdi. Mühendis kadroları için kooperatif ortağı ve kurum personeli çocuklarına yüzde 20 kontenjan ayrıldığını belirten Kutlu, başvurmak isteyenlerin ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 ve 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılan KPSS Lisans sınavına girmiş ve KPSS 1,2,3,4,5 puan türlerinin birinden en az 50 puan almış olmaları gerektiğini kaydetti.

MÜHENDİS ALINACAK

Kutlu, bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancı izin belgesi olanların bölüm ve KPSS şartı aranmaksızın müracaat edebileceklerini, bu durumdaki başvuru sahiplerinin ayrıca mülakata çağrılacağını belirtti. Açıklamada ayrıca, bugün başlayan ve 22 Haziran Cuma günü sona erecek başvuruların, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği internet sitesinden yapılacağı ve adayların iş talep formlarında görev yeri olarak yalnızca bir tercih yapabilecekleri, birden fazla tercih yapanların ve iş talep formu dolduranların müracaatlarının kabul edilmeyeceği ifade edildi.

BAŞVURU VE ŞARTLAR

Başvurularda adayların puan türlerinden en yüksek olanı tercih etmeleri gerektiğini belirtilirken, her görev yeri ve bölüm için tespit edilen ihtiyacın beş katı adayın mülakata çağrılacağı sıralamada en sonda yer alan adayın puanı ile aynı puana sahip diğer adayların olması alinde bu puana sahip adayların tümünün mülakata çağrılacağı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz