Muş Ovasının çektiği ızdırap bitecek

Muş Valisi Ali Çınar, Karasu Islah Projesi çalışmalarını yerinde inceledi ve yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Muş Ovasının çektiği ızdırap bitecek

Karasu Köprüsüz üst kısmında devam eden Karasu ikinci etap yerinde inceleyen ve çalışmalarla ilgili DSİ 172 Teknik Şube Müdürü Mehmet Yılmaz’dan bilgi alan Vali Ali Çınar, bu yıl yapılacak harcamanın 5 milyon TL olduğunu söyledi.

Karasu Islah Projesi kapsamında devam eden çalışmaların ikinci etabında bu yıl öngörülen hedefin 5 kilometre olduğunu belirten Vali Çınar,ancak hava koşulları elverişli olması halinde bunu aşmayı hedeflediklerini ve ödenek sıkıntısı yaşamadıklarını kaydetti.

Projenin uzun süren bir iş olduğunu ifade eden Vali Çınar, şunları kaydetti;

MUŞ OVASINA HAYAT VERİLECEK

“Çünkü bu yapılan Karasu ıslah çalışması bizim Muş Ovasının rantabıl kullanması için çok önemli. Ayrıca tarım arazilerine su bastığı gibi bu su ırmağı çevresinde bulunan yerleşim yerlerini de su basıyor. Özellikle bahar aylarında vatandaşımız büyük bir ızdarap çekiyor. Bizim arazımızı sürüp ekebilmemiz içinde büyük bir sıkıntı yaşatıyordu.Bu nedenle çalışmaların bir an önce tamamlanması gerekiyor ki bir an önce bu ızdıraptan kurtulalım.Gördüğünüz üzere Karası ıslah projesi kapsamında ikinci etabına başladık.

124 kilometre uzunluğunda olan bu ıslah çalışmasının ardından bu 60 kilometreye düşecek. Biz her yıl bu projenin uygulanmasıyla taşkınların korunmasını ve ovamızın daha verimli kullanılmasına fırsat sunacak şekilde ıslahını istiyoruz. Daha işin başındayız. Daha fazla desteğe ve gayrete ihtiyacımız var. Biz Valilik olarak bu gayreti gösteriyoruz. İlimiz ve bölgemiz milletvekilleri, sayın bakanlarımızın da bu konuda büyük gayreti var.Biz çalıştıkça ödenek gelecektir.Ödenek sıkıntımız olmaz’’ dedi.

ALPARSLAN 2 BARAJINDA TOPLULAŞTIRMA

Alparslan 2 Barajı ve toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Çınar sözlerini şöyle sürdürdü; “Şu anda alanda çalışmaya başlandı. Bir taraftan sulama projesi, bir taraftan toplulaştırma projesi ve Karasu Islah Projesi devam ederken ovamıza su temin edecek olan Alparslan 2 Barajı’nın da yakında başlayacak. Öncelikle delegasyon tünelinin yapımı gerekiyor. Bununla ilgili Alparslan 2 Baraj projesini yürüten firma yetkilileri ile görüştük ve tünel ihalesinin yapıldığını, müteahhidin gelip çalışmaya başladığını söylediler. Müteahhidin yetkilileri bizi ziyaret etti. Biz de onlara destek veriyoruz. İlimizin kurtuluşu için çok önemli olan bu projelere her zaman destek veriyoruz.”

Muş Ovası’nın çektiği ızdırabın biteceğini vurgulayan Çınar şöyle konuştu; “Burada artık problemleri değil, üretilen ürünlerin değerlendirildiği, refahın arttığı bir ortamı konuşmuş olacağız. Muş ilimizin de böylece hak etmiş yere geleceğini düşünüyorum. Bu tür projelerin her zaman desteklenmesi gerekiyor.”

Göreve başlarken dillendirdiği ‘Muşluyuz, mutluyuz, gelecekten umutluyuz’ sloganını yineleyen Çınar; “Bizim işimiz umutsuzluğumuz değil, umudumuzu vatandaşımızla paylaşmaktır. Çünkü umudunu kaybeden her şeyini kaybeder” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler