OSB’de proyem açılışı yarın!

Diyarbakır OSB, yeni bir tarımsal üretim kompleksi kazanıyor. Matlı Grubu şirketlerinden Proyem'in Diyarbakır OSB'deki tesislerinin temeli yarın, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'ın katılımıyla atılacak.

OSB’de proyem açılışı yarın!

Matlı Grubu şirketlerinden Proyem ; Bursa-Karacabey, Konya, Tekirdağ-Çorlu, Manisa-Turgutlu, Samsun, Gaziantep, Burdur ve Ankara-Polatlı tesislerine temelini atacağı Diyarbakır yem tesisi ile 9. halkayı da ekliyor.  Proyem’in 9.’sunu hayata geçireceği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesindeki Diyarbakır Yem Kompleksinın temeli yarın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'ın katılımıyla atılacak.

YEM ÜRETİM KOMPLEKSİ

Proyem Diyarbakır, 79.950 m² alan üzerinde kurulacak ve 42.000 m² kapalı alanda konumlandırılacak. Saatte 100 ton yem üretim kapasitesi olan tesis için yıllık 100 bin ton tahıl alımı yapılacak ve bölgedeki tarım faaliyetleri hareketlenecek. Güneydoğu Bölgesi’nde yapımı devam eden baraj ve sulama projeleri ile artacak olan bitkisel ürünlerin hayvan beslenmesinde kullanılmasıyla hem hayvancılığa hem tarıma çift yönlü katkı sağlanacak. Saatte 100 ton mısırı kurutabilen tesis sayesinde mısır ekiminin artışı gerçekleşecek. 150 bin ton depolama kapasitesine sahip tesiste 250 çalışan ve dolaylı iş fırsatlarıyla 1000 kişiye yeni iş fırsatı sunulacak. İlk etapta aylık 10 bin ton ve 5 yıl içinde ayda 20 bin ton sevkiyat gerçekleşeceğinden lojistik sektörüne ve istihdamına da katkıları olacak tesis, çatısındaki güneş enerji panelleriyle de çevreci bir yaklaşımla örnek olacak.

BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Ömer Matlı Akademi ile verimlilik odaklı bilimsel çalışmalar ve AR_GE faaliyetleri yürüten Proyem, Diyarbakır tesisinde yeni bir ilki daha hayata geçirerek proses içerisindeki ön öğütme ve son üründe müslü hattı ile yem çeşitliliğini artırmayı da hedefliyor.

Son yatırımını Diyarbakır’a yapan Matlı Şirketler Grubu, 11 şirket, 9 marka, 10 binden fazla tedarikçi, 1000’in üzerinde çalışan, 81 İlde 1000’e yakın bayii ile ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini çiftçiyle omuz omuza sürdürüyor.

1965 yılından bu yana küçük bir aile şirketinden kurumsal bir yapıya ve global bir şirkete dönüşmeyi başaran Matlı Şirketler Grubu, çiftçilerimizle omuz omuza çalışarak verimlilik esaslı çalışmalarına Diyarbakır tesislerini de ekleyecek olmanın gururunu yaşıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz