PTT üzerinden maaş alanlara promosyon şoku! SGK kapsamında yer almadı:Tek çare maaş taşıma

Bildiğiniz gibi bankalar tarafından emekli promosyonu yarışı devam ediyor. En yüksek promosyon veren bankalara emekliler tarafından akın ediliyor. İşte, detaylar...

PTT üzerinden maaş alanlara promosyon şoku! SGK kapsamında yer almadı:Tek çare maaş taşıma

Ekonomik yönden zorluk yaşanan bugünlerde özellikle emekliler yeni gelir elde etme yollarını aramaktadırlar. Hal böyle olunca da kamu bankaları ve özel bankalar tarafından kollar sıvandı. Bankalar tarafından emekli promosyonları güncellendi.

Kamu bankaları ve özel bankalar arasındaki yarış durmak bilmeden devam ediyor. Özellikle emekli maaşını bankadan alan emekliler banka banka hangi banka daha çok promosyon veriyor diye araştırma yapmaya başladı. Peki, hangi banka daha çok promosyon veriyor?

Emekli Vatandaşlara Müjde Niteliğinde Bir Haber!

Bankalar tarafından emeklilere yönelik verilen promosyon ödemelerinde güncelleme yapıldı. Yapılan güncellemeler kapsamında promosyon ödemeleri bazı bankalarda 18 bin TL’ye kadar yükseldi. Kamu bankalarında ise bu promosyon rakamı 12 bin TL’ye kadar yükseldi. Bildiğiniz gibi Sosyal Güvenlik Kurumu anlaşma yaparken 19 bankayla anlaşma yapmış fakat PTT’yi bu anlaşmaya dahil etmemişti. Maaşını PTT üzerinden alan emekliler de bankalarını değişmek zorunda kaldı.

Emekli Promosyonu Güncellendi!

Emeklilere yönelik verilen promosyon oranı en son 2020 yılında güncellenmişti. SGK tarafından bankalarla yapılan anlaşma sonucu emekliler maaşlarını çalışma gösterdikleri bankada ya güncellediler ya da banka değiştirdiler. SGK tarafından yapılan anlaşmada PTT dahil edilmemişti. Hal böyle olunca da emekliler promosyon alamadı banka değişikliği yaptılar. Yüksek emekli promosyonu veren bankalar arasında pek çok banka bulunmaktadır. Bu bankalar QNB Finansbank, Garanti BBVA, Akbank, Yapıkredi, Denizbank, İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Kuveyttürk, Halkbank, Fibabank, Türkiye Finans, ING Bank ve daha birçok banka ile 3 yıl aynı bankadan maaş alma sözü veren emeklilere maaş tutarına göre promosyon ödemesi yapılmaktadır. Siz de promosyon süreniz dolduysa eğer istediğiniz bir bankaya giderek emekli promosyon oranınızı öğrenebilirsiniz. 

Kaynak: Diyarbakır Söz