Sigortacılara tepki yağdırıldı

Viranşehirli çırçır fabrikası sahiplerinden sigortacılara tepki

Sigortacılara tepki yağdırıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, sigorta şirketlerine tepki göstererek, ortadaki belirsizliğin bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Tarım ve Sanayi Bakanlığı'nın konuya el atmasını isteyen Tepret, vergisini veren, onca işçiye iş imkanı sağlayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki girişimcilerin sigortacılar yüzünden büyük riske girdiğini ifade etti.

SİGORTA ŞİRKETLERİ

 

Viranşehir Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kurulan çırçır fabrikalarının sigorta şirketleri tarafından sigorta edilmediklerini hatırlattı. Tepret, bu tavrın bölge yanı sıra Viranşehir’de bulunan 16 girişimciyi mağdur ettiğini; vergisini düzenli olarak ödeyen işadamları olarak buna bir anlam veremediklerini vurguladı.

 

FARKLI BİR BAKIŞ VAR

Sigorta şirketlerinin yalnızca Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki fabrikaları sigorta kapsamı dışında tutmasının büyük bir çelişki olduğunu kaydeden Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, çiftçilerden aldıkları ve depoladıkları binlerce ton pamuğun sigorta edilmeden depolanmasının üretici ve kendileri açısından büyük riskler doğurduğunu bildirdi. Tepret, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Tarım ve Hayvancılık Bakanı son yıllarda yeni açılımlar yaparak çiftçinin tarladaki mahsulüyle ilgili sigorta bedelinin yüzde 50’sini karşılıyor. Oysa biz herhangi bir bakanlıktan bir prim ya da destek istemiyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz