'Sihirli sözcükler: Güven ve istikrar'

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından Balçova Kaya Termal Otel'de düzenlenen iftar yemeğine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "Dünya hakikaten büyük bir değişim yaşıyor. Doğuyla batı arasında servet yer değiştiriyor. Türkiye olarak son 10 yılda aldığımız mesafenin sihirli sözcükleri 'güven ve istikrardır" dedi.

'Sihirli sözcükler: Güven ve istikrar'

Dünyada ekonomik dengelerin hızla değiştiğini ifade eden Yıldırım, "Ekonomik sistem yeniden şekilleniyor. Hormonlu, karşılığı olmayan ticaret iflas ediyor. Bunu önce 2008'in sonunda Amerika'da yaşadık. Avrupa'da da birçok ülke bu mali krizin pençesinde mücadele veriyor. Bunlara baktığımızda bir gerçeği görüyoruz. O da şudur; insanı esas almayan, insanın mutluluğunu, refahını esas almayan, insanı yüceltmeyen, insanı sadece bir üretim aracı gibi gören ekonomilerin bugün varlıklarını sürdüremediğini görüyoruz. Onun için biz ise yola çıkarken, 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' dedik. Son 10 yıldaki çalışmalarımızda insan odaklı işlere öncelik verdik. İnsana hizmet etmeyi, insanımızın mutluluğunu temin etmeyi kendimize şiar edindik. Bu yüzden Türkiye son 10 yılda ekonomisini büyüttü, ekmeğini büyüttü, milli gelirini 3 kat arttırdı" dedi.

Türkiye'nin bölgesine bakıldığında, bölge ülkelerinin büyük bir karamsarlık yaşadığını, bölge ülkelerinde belirsizlik bulunduğunu aktaran Yıldırım, "İşte bu ortam içinde herkes Türkiye'ye gıpta ile bakıyor. Çünkü Türkiye sadece kendi ülkesinde, 75 milyon vatandaşının medarı iftiharı değil aynı zamanda bölgenin geleceği, bölge ülkelerinin geleceği içinde bir teminattır." diye konuştu.

İftar programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise 1.5 milyarlık İslam dünyasının bugün dünyada hakettiği yerde olmadığını söyledi. Bayraktar, ''İslam'ın ruhunu, özünü, bize verdiği mesajı, Cenabı Allah'ın gönderdiği Kuran'ı çok iyi kavrayarak, çok çalışarak hem İslam alemine, hem dünyaya huzur ve refah getirmek için çok daha fazla çalışmak zorundayız. Suriye'de her gün yüzlerce insanın ölümü ile Burma'da, Arakan'da çocukların katledilmesine ilgisiz kalamayız. Siyasi irade olarak Türkiye'yi geliştirmek ve komşularımızın refahı için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti insanlarının, Türk insanının hizmetkarıyız. Ülke insanının mutluluğuna, refahına talibiz'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım ve Bakan Bayraktar'a MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak tarafından plaket verildi. İftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, AK Parti ve CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay da katıldı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz