Son Dakika! Motorine indirim geliyor

Son günlerde zamlarla gündeme gelen motorin bu kez indirimle gündeme geldi. Petroldeki yükselişi destekleyen gelişmeler sonrası benzin fiyatı ve mazot fiyatı için hafta içinde zam geldi. Zamlar sonrası akaryakıt fiyatları listesi 2 kez yenilendi. Peki benzin ve motorin fiyatları için yeni indirim, zam var mı?

Son Dakika! Motorine indirim geliyor

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları nedeniyle Orta Doğu'da artan gerginlik petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı geçen hafta yüzde 1,4 değer kazancıyla 82,8 dolara çıktı. Petrol fiyatları yeni haftaya düşüş ile başladı. Petrol fiyatları, dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi ABD'de talep görünümüne ilişkin endişelerin etkisiyle düştü. Uzmanlar akaryakıt fiyatlarında sınırlı da olsa düşüş bekliyor.

Akaryakıta zam ya da indirim var mı sorusu otomobil sahiplerinin araştırdığı konulardan birisi oldu.  Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.


MOTORİNE İNDİRİM BEKLENİYOR

Motorin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,21 TL'lik indirim bekleniyor. 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Haber: İsa İPEK

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler