Süre tam 4 gün uzatıldı! Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor: Takvim sil baştan değişti

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi mükelleflerini ilgilendiren önemli bir duyuruyla gündeme geldi. 2023 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme ve vergi ödemelerinin süreleri resmi olarak uzatıldı. İşte detaylar...

Süre tam 4 gün uzatıldı! Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor: Takvim sil baştan değişti

Vergi mükellefleri için önemli bir duyuru geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 28 Mart 2024 tarihli ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 2023 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme ve vergi ödeme sürelerini uzattığını açıkladı.

GİB’in internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannameleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi, 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı. Ayrıca, vergi mükelleflerini ilgilendiren diğer bir husus da 2024 Şubat dönemine ilişkin “Form Ba” ve “Form Bs” bildirimlerinin teslim süresinin de 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu.

Elektronik defter uygulamasına dahil olanlar için de önemli bir değişiklik yapıldı. 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken “Elektronik Defter Beratları” da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar yüklenebilecek.

Bu değişikliklerin vergi mükelleflerine ek süre sağladığı ve işlemlerin tamamlanması için ek bir zaman dilimi sunduğu belirtilirken, mükelleflerin gerekli bildirimleri ve beyannameleri belirtilen yeni süre içerisinde tamamlamaları gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz