Sürücülerden MTV zammına sert tepki: Bu resmen soygundur

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yüzde 40 zam yapılmasına tepki gösteren sürücüler, bunun resmen soygun olduğunu dile getirerek, bir an önce yapılan yanlıştan geri dönülmesini istedi.

Sürücülerden MTV zammına sert tepki: Bu resmen soygundur

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) 2018’de yüzde 40 artacağını açıkladı. Yapılan zammı çok bulan Mardinli sürücüler, sert tepki gösterdi. Araç masraflarını artık karşılamakta zorluklar çektiklerini anlatan sürücüler, böyle giderse araçlarını satacaklarını ifade ettiler.

“BÖYLE GİDERSE ARACIMIZI SATACAĞIZ” 

Yapılan yüzde 40’lık zamma tepki gösteren sürücülerden Zeyneddin Oğuz, “Yani hükümet bütün kaynakları bizden mi çıkaracak. Arabayı satacağız, bitecek. Yüzde 5 veya 10 olsaydı yine anlardım. Bize yazık değil mi? Hiç iyi olmamış, bir an önce bunu düşürsünler.” dedi.

“YAPILAN ZAM ÇOK ÇOK FAZLA”

Sürücü Cebrail Yalçın ise MTV’ye yapılan yüzde 40 zammın çok fazla olduğunu ve indirilmesini talep ettiklerini belirtti. Yalçın, “Her iki günde bir zam olmaz ki… Yüzde 40 çok fazla, yüzde 5 veya 7 olsaydı yine normal olurdu. Ama yüzde 40 çok çok fazla. Yetkililerden bunun düşürülmesini rica ediyoruz.” diye konuştu.

“YAPILAN ZAM ZULÜMDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yapılan zammın haksızlık olduğunu dile getiren Tacettin Demir, “Yapılan zam bir zulümdür. Zaten artık vergilerimizi ödeyemiyoruz, kriz var, Irak kapısı da kapatılıyor, millet geçimini zor yapıyor, bir de üstüne zam yapılıyor. Bu zulümden başka bir şey değildir.” dedi.

“RESMEN SOYGUNCULUKTUR”

MTV zammının soygunculuk olduğunu ifade eden sürücü Mahmut Beyaz, şunları söyledi: “Türkiye kimseye dost bırakmadı, artık kendi vatandaşını soymaya çalışıyor. Yaptığı nedir ki? Resmen soygunculuktur. Yüzde 40 vergi zammı, her gün mazota zam… Nereye kadar. Zam zam zam, nereye kadar bu şekilde… Yapılan zam çok çok fazla, bir an önce düşürülsün. Dünyanın hiçbir yerinde bu uygulama yok, sadece bizde var.”

“BİZ BU KADAR PARAYI NASIL ÖDEYECEĞİZ”

Artık araba masrafını çıkartamadıklarını kaydeden sürücülerden Mehdi İpek, “MTV’ye bir kerede yüzde 40 zam yapıldı. Bu adil değil, yüzde 5 olsaydı yine normal karşılardık ama bu çok fazla. Eskiden 600 TL ödüyorduk şimdi bin TL olacak. Biz nasıl ödeyeceğiz. Yılda iki kez ödeyeceğiz. Sadece MTV’ye 2 bin TL, bir de sigortası var, muayenesi var. Nasıl olacak, nasıl ödeyeceğiz bu parayı? Bu çok fazla, normal bir fiyat çıkarsınlar.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz