Taze fasulye ve patates, tavuk fiyatlarını zorluyor

Çetin geçen kış aylarının ardından havaların ısınmasıyla sebze meyve fiyatlarında belirgin oranlarda düşüşler gözlenirken, taze fasulye ve taze patates fiyatları marketlerin kampanyalarıyla 3 liraya kadar düşen tavuk fiyatlarını zorluyor.

Taze fasulye ve patates, tavuk fiyatlarını zorluyor

Geçen hafta pazarda tezgâhlarda kilosu 6 liraya kadar çıkan taze fasulye halen pazar ve marketlerde 4–5 lira arasından satılıyor. İlk olarak Adana ve İzmir'de çıkan taze patatesin kilosu ise 1,5–3 liradan satılıyor. Sektör temsilcileri taze patates fiyatlarının gelecek haftadan itibaren düşeşe geçeceğini belirtiyor. Taze patatesin geçen hafta halde kilogramının 2 liraya kadar satıldığını belirten Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, İzmir ve Adana'da üretilen turfanda patates fiyatlarının önümüzdeki haftadan itibaren düşeşe geçeceğini söyledi.

Salatalık, biber, kabak, patlıcan gibi sebzelerin kilo fiyatının dengeye oturduğuna işaret eden Çakman, taze patatesin bugün ülke genelindeki hallerde 1–1,80 lira arasından satıldığını kaydetti. Çakman, "Pazar ve marketlerde taze fasulye fiyatları geçtiğimiz Cuma günü 6 liraydı. Bugün pazarda fasulye fiyatı 4 liraya kadar düştü. Taze fasulye fiyatları bir süre bu seviyede gider. Ancak taze patates fiyatlarında önümüzdeki haftadan itibaren düşe geçmesini bekliyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler