Temeller 4 Mayıs'ta

GAP'ın kilit tesislerinden biri olan Silvan ve Ambar Barajı ile Silvan Sulama tünelinin temeli 4 Mayıs'ta atılacak.

Temeller 4 Mayıs'ta

Atatürk Barajı'ndan sonra GAP bölgesinde yer alan en büyük sulama barajı olma özelliği taşıyan Silvan Barajı ile Ambar Barajı ve Silvan Sulama Tüneli'nin temeli 4 Mayıs'ta düzenlenecek törenle atılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katılmasının beklendiği törende, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü sınırları içinde olan Silvan Barajı, Ambar Barajı ve Silvan Sulama Tüneli'nin temeli atılacak.

GAP'IN KİLİT TESİSLERİ

Atatürk Barajı'ndan sonra GAP'taki en büyük sulama barajı olma özelliği taşıyan Silvan Barajı ile 318 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak. Baraj, 7 milyar metreküp göl hacimli olacak ve 5 yılda tamamlanacak. Hizmete girdiğinde 160 megavat hidroelektrik santral gücüne sahip olacak olan baraj ile aynı zamanda 245 bin hektarlık alanın sulanması da sağlanacak.

Ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu olarak inşa edilecek olan baraj, gövde yüksekliği 174,5 metre, kret boyu 440 metre ve gövde hacmi 8,5 milyon metreküp olacak. Baraj ile ülke ekonomisine yılda 900 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz