Türkiye Artık Ucuz Tatil Destinasyonu Değil

Türkiye'nin artık ucuz bir tatil destinasyonu olmadığına dair İngiltere'de yapılan bu araştırma, tatil planları yaparken dikkate alınması gereken önemli bir bilgi sunuyor. Geleneksel olarak uygun fiyatlı olarak kabul edilen ülkelerin yanı sıra, İspanya ve İtalya gibi pahalı destinasyonlar da alternatif tatil seçenekleri sunabilir. Tatilcilere, farklı ülkelerin fiyatlarını karşılaştırarak tatil planlarını yapmaları önerilir.

Türkiye Artık Ucuz Tatil Destinasyonu Değil

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, genellikle daha pahalı destinasyonlar olarak bilinen İtalya ve İspanya gibi tatil bölgelerinde artık Türkiye'ye kıyasla daha ucuz tatil yapılabileceğini ortaya koydu. Ürün ve hizmetleri test ederek tüketici tercihlerini destekleme amaçlı bir uygulama olan Which? tarafından yapılan araştırma, tatil maliyetleri üzerine sürpriz sonuçlar ortaya koydu.

Tatil Maliyeti Karşılaştırması

Araştırmada, 15 ülkede yaklaşık 4,500 tur paketi arasında bu yaz için en uygun fiyatlı tatil paketlerinin karşılaştırılması yapıldı. Ağustos ayı başında uçuşlar ve transferler dahil bir haftalık konaklama için en ucuz yerin kişi başı ortalama maliyetinin 847 Sterlin ile Yunan adası Kalimnos olduğu belirlendi.

Türkiye ve Diğer Ülkelerin Durumu

Telegraph Gazetesinin Değerlendirmesi

Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye ve Portekiz'den hiçbir yerin uygun fiyatlı tatil beldeleri sıralamasında ilk 10'da yer almaması şaşırtıcı bulundu. Ancak genellikle pahalı olarak kabul edilen İspanya'nın Costa Brava ve İtalya'nın Amalfi Sahili gibi bölgelerinde, Bulgaristan ve Türkiye gibi geleneksel olarak uygun fiyatlı destinasyonlara kıyasla daha ucuz paket fiyatları bulunabileceği gözlendi.

Uzmanların Değerlendirmesi

Uzmanlar, Amalfi Sahili'nin uygun fiyatlı bir tatil algısı yaratmasa da bölgedeki çok çeşitli konaklama ve indirim seçenekleri sayesinde uygun fiyatlı konaklama imkanı bulma şansının yüksek olduğunu belirtiyor. Bölgeye çok sayıda uygun fiyatlı uçuşun da olduğunu vurguluyorlar.

Kaynak: AJANSLAR