Görüş Bildir

Vergiler ertelendi

Terör saldırılarından dolayı sıkıntılı günler yaşayan Mardin esnafı, faizli kredi borçlarının bir yıl ertelenmesinin sevincini yaşıyor.

Vergiler ertelendi

Terör saldırılarından dolayı sıkıntılı günler yaşayan Mardin esnafı, kredi borçlarının bir yıl ertelenmesinin sevincini yaşıyor.

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör saldırıları nedeniyle işleri veya işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarların, bankadan kullandıkları kredilerden doğan borçlarının bir yıl ertelenmesi esnafı rahatlattı.

Mardin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Başkanı Murtaza İnan, esnafın terör mağduru statüsüne alınmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Terörden etkilenen esnafın düşük kredi borçlarında bir yıl ertelendiğini anımsatan İnan, şöyle konuştu:

"Esnafımız terör olayları nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyordu. Borçların bir yıl ötelenmesi esnafımızı rahatlatacaktır. Kooperatiften kredi kullanan tüm esnafımız bundan yararlanacak. Takibe giren esnafımızda taksitlerini ödedikten sonra bu imkandan faydalanacaktır. Esnafın borç ötelemesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz."

BORÇLARIN ERTELENMESİ

Mardin Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Şehmus Sayat da terör saldırılarından dolayı esnafının çok büyük sıkıntı yaşadığını vurguladı.

İş yapamayan esnafın aldığı düşük faizli kredi borçlarını dahi ödeyemediğini kaydeden Şayat, "Yaklaşık 6 aydır esnafa verilen kredilerin borçlarının ertelenmesi hususunda belirli bir imtiyaz sağlamasını talep etmiştik. Böyle bir kararın alınması bizleri mutlu etti." dedi.

Tarihi Mardin Çarşısı esnafından Ekrem Sağlam, borç ertelemesinin olumlu olduğunu söyledi.

Ötelenen borçların kendilerine bir nefes aldıracağını kaydeden esnaf Suphi Dayan, düşük faizli kredi borçlarının bir yıl ötelenmesinden emeği geçenlere teşekkür etti. 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi