(Video) Merkez Bankası'ndan Yeni Adım: Döviz Hesaplarına Sınırlama Getiriliyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, finans dünyasında yeni bir dönemi başlatıyor. Döviz dönüşümlü kur korumalı hesaplara yönelik alınan kararlar, ekonomik dengeleri değiştirecek mi? Detaylar haberimizde!

(Video) Merkez Bankası'ndan Yeni Adım: Döviz Hesaplarına Sınırlama Getiriliyor!

Merkez Bankası, yeni bir ekonomik politika duyurarak bankaların döviz dönüşümlü kur korumalı hesaplara düşük faiz uygulamasına sınırlamalar getirdi. Artık bu hesaplar için verilecek faiz oranı, politika faizinin yüzde 85'inden düşük olamayacak. Böylece, standart TL mevduatlar desteklenirken döviz dönüşümlü kur korumalı mevduat hesaplarındaki cazibeleri azaltılmış olacak.

Ayrıca, gerçek kişi döviz hesaplarında tarih koşullarında değişikliğe gidildi. Yerli bireyler, 30 Kasım 2023 itibarıyla bankalarda bulunan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini hesaplarını TL'ye çevirebilecekler.

Döviz dönüşümlü kur korumalı mevduat hesaplarında, kur farkının faiz veya kar payından yüksek olması durumunda banka tarafından karşılanacak. Ancak, kur farkı politika faizi ile hesaplanandan fazlaysa, bu destek tutarının bir kısmını banka, bir kısmını ise Merkez Bankası ödeyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz