'Yeter artık bitsin yol çilesi'

Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu üzerinde bir türlü bitirilemeyen köprülü kavşak çalışmaları çevrede bulunan 3.Sanayi Sitesi esnafını çileden çıkarıyor.

'Yeter artık bitsin yol çilesi'

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR- Karayollarının şehir içinde ve şehrin ana giriş yollarında yaptığı köprülü kavşak,yol genişletme ve yeni yol çalışmaları kentin alt yapısı için halkta umut yaratıyor ancak çalışmaların belirtilen takvimde tamamlanmaması belli noktalardaki esnafı mağdur ediyor.

Bu noktalardan biri de Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu. Uzun süredir devam eden köprülü kavşak ve yol genişletme çalışmalarının bir türlü tamamlanmaması aynı güzergahta bulunan 3.Sanayi Sitesi esnafını isyan ettirdi.

Karayolları’nın kentin alt yapısını güçlendirmek ve geliştirmek için yaptığı çalışmaları olumlu bulduklarını belirten 3.Sanayi Sitesi Başkanı Ekrem Kalkan, çalışmaların zamanında bitirilmemesinden dolayı maddi olarak ağır bedeller ödemek zorunda kaldıklarını söyledi.

‘ESNAF İŞ YAPAMAZ HALDE’                             

İş yapamayan esnafın günlük ihtiyaçlarını gideremediğini ve ticaretini sürdüremeyecek hale geldiğini anlatan Kalkan,”Biz yol çalışmasına karşı değiliz. Aksine destekliyoruz. Bizim tepimiz bu kadar zamanda bitirilmemesinedir. Esnaf perişan durumda. Kendi kalfalarının haftalığını veremeyen,elektrik,su ve kira faturalarını ödemeyen esnafımız var. Daha da kötüsü borç batağına giren,evine ekmek götüremeyen bir kitle ile karşı karşıyayız. Bir yol 6 ayda tamamlanmaz mı?. Kış gelince çalışmalar durdu.Cadde üstündeki esnafa bakın tozdan dumandan dükkânlarının açamıyor. Böyle devam ederse esnaf iş yapamadığı için buradan kaçacak. Vali bey ve Karayolları bölge müdüründen talebimiz bu çilenin bir an önce bitirilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler