'Yıl Sonu Enflasyon Hedefi yüzde 6.5'

Enflasyonlar ilgili soruların yanıtlayan Babşbakan Yardımcısı Ali Babacan, enflasyonda bazı dönemlerde geçici çıkışlar yaşandığını ve bu çıkışların beklentileri bozacak gelişmeler olmadığını bildirdi.

'Yıl Sonu Enflasyon Hedefi yüzde 6.5'
Yıl sonu için Merkez Bankası'nın tahmini olan yüzde 6,5 rakamına ulaşmayı beklediklerini kaydeden Babacan, gelecek yıl ise asıl hedef olan yüzde 5 civarında bir enflasyonun gerçekleşmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Babacan, ''Bunların hepsinin sebebi belli. Beklenen, sebepleri belli ve geçici artışlar bunlar. Dolayısıyla bir süre sonra rakamlar tekrar normal seyrine gelecektir. Enflasyonda, kalıcı, kontrolden çıkmış bir durum asla söz konusu değil'' diye konuştu.

Açıklanan paketlerin, programların hiçbirine ilişkin bir yatırım tahmininde bulunmadıklarını kaydeden Babacan, ''Biz kapıları açıyoruz, programlarımızı açıklıyoruz. Açılan kapılardan kaç tane yatırımcı girer, ne kadar yatırım yapar bu artık yatırımcının, özel sektörün kendi takdiridir. Rakamlar gerçekleştikten sonra hep beraber göreceğiz'' dedi.

Memur zamları ile ilgili bir müzakere sürecine başlandığını hatırlatan Babacan, artık toplu sözleşme dönemine girildiğini ve görüşmelerin olumlu bir şekilde, kısa süre içinde tamamlanacağını umduğunu kaydetti.

 
AA

Kaynak: Diyarbakır Söz