Zam kapıda! Ev soğumasın derken bütçenizi aşmayın

Yeni yılın gelmesiyle beraber hayatımıza giren zamlara doğal gaz zammının da ne zaman ekleneceği merak edilirken soruya cevap gecikmedi.

Zam kapıda! Ev soğumasın derken bütçenizi aşmayın

VATANDAŞ NE UMDU NE BULACAK?

Seçimden sonra zammı bekleyen vatandaşın bulduğu umduğunun tersi çıkıyor. Elektrik, market, su gibi temel ihtiyaçlara zammın ardından bir zamda doğal gaz'a seçimden önce geliyor. TCMB Başkanı Fatih Karahan tarafından yapılan açıklamaya göre, "Elektrik ve doğal gazda düzenleme yapılması bekleniyor.  zamların Orta Vadeli Program (OVP)'da öngörülen fiyatlara göre tahmin ediliyor." dedi.

Karahan, enflasyon tahminlerinin korunduğunu ve OVP'nin oldukça bağlayıcı bir program olduğunu vurguladı. Fatih Karahan’ın açıklamalarına bakılacak olursa doğal gaz ve elektrik için zam geliyor dedirtti. 

Zamların ne zaman ve ne kadar olacağına dair henüz net bir açıklama yok ancak zamlar için hükümetin onayı bekleniyor. 1 Ocak 2024 itibari ile geçerli olan güvence birim bedelleri sanayi, kamu ve özel sektör abone grubu için kilovat başına 387 lira 10 kuruş olmuştu. Mesken aboneler için 136 lira 20 kuruş, şehit aileleri ve gaziler için 68 lira, çiftçiler ve diğer aboneler için ise 183 lira 70 kuruş olmuştu. Şimdi yapılması beklenen yeni düzenleme ile beraber doğal gaz ve elektriğe gelecek zammın ne kadar olacağı şimdiden merak konusu oldu.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz