Zam şampiyonu patlıcan

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da aralık ayı enflasyon verilerinde, yüzde 56,66 oranında fiyat artışıyla patlıcan zam şampiyonu oldu.

Zam şampiyonu patlıcan

Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın yer aldığı TRC2 bölgesinde Aralık ayı enflasyon verilerinde, yüzde 56.66 oranında fiyat artışıyla patlıcanın zam şampiyonu olduğu bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Diyarbakır Bölge Müdürü Salih Uras, yaptığı açıklamada, bölgedeki enflasyonun, tüketici fiyatlarında aylık ve 12 aylık ortalamada Türkiye ortalamasının üzerinde çıktığını, geçen yılın Aralık ayına göre ise ortalamanın altında kaldığını bildirdi.

2012 yılı Aralık ayı tüketici ve üretici fiyat endeksini açıklayan Uras, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde 2012 yılı Aralık ayında 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 0.38, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6.16, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.16 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 8.89 artış gerçekleşti. Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ise bir önceki aya göre yüzde 0.85, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5.43, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.43 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 9.14 artış gerçekleşti."

-Zam Şampiyonu Patlıcan-

Uras, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın içerisine yer aldığı TRC2 bölgesinin en çok zam alan ürünün yüzde 56.66 oranındaki fiyat artışıyla patlıcan olduğunu, bu ürünü yüzde 55.35 oranında artış gösteren salatalık ile yüzde 38.95 dolmalık biber ve yüzde 33 artış gösteren nar izlediğini söyledi.

-En çok portakal ucuzladı-

Verilere göre Aralık ayında fiyatı düşen ürünlerin başında portakalın geldiğini belirten Uras, Aralık ayında portakalın fiyatı yüzde 13.87 oranında düşerken, bu ürünü fiyatı yüzde 8.64 oranında azalan anorak tipi çocuk kabanı izlediğini kaydetti.

Uras, Aralık ayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında ise yüzde 8.27 ile mandalina, yüzde 6.40 ile pırasa ve yüzde 4.61 ile şehirler arası otobüs ücretleri yer aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler