Aşk Yeniden'in efsane güzeli Özge Özpirinçci sonunda vejetaryen oldu, neden vejetaryen oldu, Pirinçci kimdir?

Fox TV’nin fenomen dizisi Aşk Yeniden’in güzel oyuncu Özge Özpirinçci yılbaşından bu yana kırmızı et ve tavuk yemeyip glütensiz besleniyor. 'Gıda intoleransı tesimde glüten çıktı. Sağlık sırrım her sabah içtiğim çörek otu yağı, kefir ve Kastamonu'dan getirttiğim elma pekmezi' dedi.

Aşk Yeniden'in efsane güzeli Özge Özpirinçci sonunda vejetaryen oldu, neden vejetaryen oldu, Pirinçci kimdir?

Fox TV’nin fenomen dizisi Aşk Yeniden’in güzel oyuncu Özge Özpirinçci yılbaşından bu yana kırmızı et ve tavuk yemeyip glütensiz besleniyor. 'Gıda intoleransı tesimde glüten çıktı. Sağlık sırrım her sabah içtiğim çörek otu yağı, kefir ve Kastamonu'dan getirttiğim elma pekmezi' dedi.

Glüten nedir?

Glüten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Bitki aleminden elde edildiği için insan sağlığı için çok yararlıdır. Ancak çölyak hastaları için tehlike arz eder.

Özge Özpirinçci Kimdir?

Özge Özpirinçci, 1 Nisan 1986 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğretimini bu şehirde tamamlayan Özpirinçci, lise eğitimi için AFS (Öğrenci Değişimi) programı ile bir yıllığına gittiği A.B.D.’yi tercih etti.

Sabancı Üniversitesi’ni kazanan ve bu üniversitede Yönetim Bilimleri okuyan Özpirinçci, 2008 yılında mezun oldu. 2007-2008 yılları arasında, Cesaretin Var Mı Aşka adlı T.V. dizisinde Ebru karakterini canlandıran genç oyuncu, Eti Browni, Cornetto ve Coca-Cola gibi tanınmış firmaların reklamlarında rol aldı.

Özpirinçci, Kanal D’nin beğenilen gençlik dizisi Kavak Yelleri’nde, 2008-2009 yılları arasında kanser hastası olan Ada adlı karakteri canlandırdı. Kavak Yelleri’nin ardından, Show T.V.’de yayınlanmakta olan Melekler Korusun adlı dizide İpek Taşkır karakterini canlandırdan Özpiriçci, bu rolle ilk defa başrol oyuncu olarak bir yapımda yer alma fırsatını yakaladı.

Başarılı oyuncunun yer aldığı ilk sinema filmi, Zülfü Livaneli’nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği Veda oldu. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün hayatının anlatıldığı filmde genç oyuncu, Fikriye Hanım’ı canlandırdı.

2011 yılında yönetmenliğini Ömer Vargı’nın yaptığı “Anadolu Kartalları” adlı sinema filminde Özge Özpirinçci, Engin Altan Düzyatan, Şevket Çoruh, Ekin Türkmen, İsmail Filiz, Hande Subaşı, Çağatay Ulusoy, İlhan Şeşen, Alpay Kemal Atalan ile birlikte oynamıştır. Anadolu Kartalları filminde Üstteğmen Ayşe Dinçer'i canlandırdı.

12 Nisan 2013 tarihinde Engin Altan Düzyatan ile nişanlandı, ancak 2013 yılında karşılıklı karar vererek ayrılmışlardır.

2015 yılında "Aşk Yeniden" adlı dizide Özge Özpirinçci, başrollerini Buğra Gülsoy, Mert Öcal ve Didem Soydan ile paylaştı.

Filmleri ve Dizileri

2015 - Aşk Yeniden (dizi)

2013-2014 - Aramızda Kalsın (dizi)

2013 - Tatar Ramazan(dizi)

2012 - Kayıp(sinema)< br> 2012 - Ağır Roman Yeni Dünya (dizi)

2011-2012 - Al Yazmalım (dizi)

2011 - Anadolu Kartalları (sinema)

2010-2010 - Deli Saraylı (dizi)

2010 - Veda(sinema)

2008-2010 - Melekler Korusun (dizi)

2008-2009 - Kavak Yelleri (dizi)

2007-2008 - Cesaretin Var Mı Aşka (dizi)

Buğra Gülsoy Kimdir?

Buğra Gülsoy, tam adı Behiç Buğra Gülsoy’dur. 22 Şubat 1982 tarihinde Ankara’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Tiyatro sahnesine ilk defa 13 yaşında Özel Arı Koleji’nde eğitimini sürdürürken çıktı.

 2000 yılında başladığı Kıbrıs’taki Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin mimarlık bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Kıbrıs’ta Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde okurken bir arkadaşı vesilesi ile Açık Tiyatro adında bir tiyatro oluşumuna afiş tasarımları yapmaya başladı. Açık Tiyatro’nun Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ulubatlı ona oyunculuğu denemek isteyip istemediğii sordu. Önce yok dedi, sonra biraz ısrarcı olunca, oyunculuğu denedi ve Açık Tiyatro bünyesinde Eugene Ionesco’nun “Kral Ölüyor (Exit The King)” oyunuyla oyunculuk hayatına başladı ve Açık Tiyatro’da oyunculuk yapmaya devam etti. Kıbrıs'ta bulunduğu süre içerisinde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol aldı.

Buğra Gülsoy, arkadaşları ile beraber “Tiyatro Kutu” adında bir tiyatro gurubu kurdu ancak burası kapandı ve aynı guruptan arkadaşları Serhat Teoman ve Emre Erkan'la birlikte kurdukları GET yapımla sinema ve tiyatro çalışmalarına devam etmektedir. Fotoğrafçılık ve Grafik Tasarımcılığı da yapmaktadır. GET’in ilk projesi Buğra Gülsoy’un yazıp, yönettiği; suç-suçlu psikolojisi ve seri katilleri anlatan PRAGMA oyunudur. Buğra Gülsoy aynı zamanda Emre Erkan’la beraber “Aralık” isimli bir sinema filmi yazmıştır. Önümüzdeki yıllarda bu filmi çekecek olan Gülsoy, aynı zamanda Ayhan Bozkurt’un “Barikattaki Çocuk” isimli romanını sinemaya uyarlamak için kitabın telif haklarını satın almıştır.

Kısa film yönetmenliği ve oyunculuğu da yapmıştır. 2007 yılında “Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi (UNDP)” kapsamında düzenlenen bir yarışmada filmcilik üzerine eğitim aldı ve ilk kurmaca kısa filmi olan “Mutlu Son (Happy End)”`i çekti ve aynı zamanda oynadı. Bu film ile Rum ve Türk filmleri arasından en iyi ikinci film ödülünü aldı. “Kıbrıs Film Derneği (Cyprus Film Association)“nin kurucularından olan Buğra Gülsoy aynı zamanda “Uluslararası Kıbrıs Kısa Film Festivali (Cyprus International Short Film Festival)”`nin proje tasarımcısı ve direktörüdür.

2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan “Hepimiz Birimiz İçin” adlı dizi filmin başrolünde oynadı. Dizinin hemen ardından Mahsun Kırmızıgül`ün ikinci filmi olan “Güneşi Gördüm”`de “Berat” karakteriyle beyazperdeye adım attı.

Derviş Zaim tarafından yönetilen ve ilk gösterimi 2010 Altın Portakal Film Festivali'nde yapılan ve 2011 yılında gösterime girmiş olan Gölgeler ve Suretler isimli filmde Ahmet isimli bir Türk gencini canlandırdı.

Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinde Vural karakterini canlandırdı. Kıvanç Tatlıtuğ ile başrollerini paylaştığı Kuzey Güney isimli dizide Güney karakterini canlandırdı.

“Buz Devri 4 : Kıtalar Ayrılıyor” filminin Türkçe dublajında Sid’in kuzeni Marshall karakterini seslendirdi.

Buğra Gülsoy, 22 Temmuz 2011 tarihinde oyuncu Burcu Kara ile evlendi. 2 Ağustos 2012 tarihinde boşandı.

Buğra Gülsoy, 2014 yılında "Bana Artık Hicran De" adlı dizide; Aslı Enver, Alican Yücesoy ile başrol oyunculuğunu üstlenmiştir. Dizi'nin geniş oyuncu kadrosunda Nadir Sarıbacak, Tamer Levent, Nur Sürer ve Zeyno Eracar gibi ünlü isimler yer almaktadır.

2015 yılında "Aşk Yeniden" adlı dizide Buğra Gülsoy , başrollerini Özge Özpirinçci, Mert Öcal ve Didem Soydan ile paylaştı.

Film ve Dizileri :

2004 - Trio (Kısa Film)

2005 - Heterotopya (Kısa Film) – (Yönetmen,Oyuncu)

2006 - İnsan Üçleme (Kısa Film) – (Yönetmen,Oyuncu)

2007 - Alt Üst (Kısa Film) – (Yönetmen,Oyuncu)

2007 - Mutlu Son (Kısa Film) – (Yönetmen,Oyuncu)

2007 - Nar Yarası (Kısa Film)

2008 - Hepimiz Birimiz İçin (Dizi)

2009 - Güneşi Gördüm

2009-2010 - Unutulmaz (Dizi)

2010 - Gölgeler ve Suretler

2010-2011 - Fatmagül'ün Suçu Ne? (Dizi)

2011 - Güzel Günler Göreceğiz

2011-2013 - Kuzey Güney (Dizi)

2013- Eski Hikaye (Dizi)

2014 - Bana Artık Hicran De

2015 - Aşk Yeniden (Fatih) (TV Dizisi)

Oynadığı Tiyatro Oyunları

2012 - Pragma / Pragma - Buğra Gülsoy, Get Yapım< br> 2009 - Caesar, a balance Game / Caesar Bir Denge Oyunu - Fatih Sönmez, Tiyatro Kutu

2008 - Poor Women / Kadıncıklar - Tuncer Cücenoğlu, C.T.State Theatre / K.T.Devlet Tiyatroları

2008 - Lokomopuf / Lokomopüf - Volker Ludwig, C.T.State Theatre / K.T.Devlet Tiyatroları

2007 - Seed and Earth / Tohum ve Toprak - Zerrin Akdenizli, C.T.State Theatre / K.T.Devlet Tiyatroları

2007 - Miser / Cimri – Moliere, C.T.State Theatre / K.T.Devlet Tiyatroları

2007 - Last Ticket / Son Bilet - İbrahim Altıok, C.T.State Theatre / K.T.Devlet Tiyatroları

2006 - Lower Depths / Ayak Takımı Arasında - Maksim Gorki, C.T.State Theatre / K.T.Devlet Tiyatroları

2006 - My Beautiful Shoes / Benim Güzel Pabuçlarım - Dursun Yavuz Altın, C.T.State Theatre / K.T.Devlet Tiyatroları

2005 - 4 Character 1 Director / 4 Karakter 1 Yönetmen - Hüseyin Öntaş, Açık Tiyatro

2005 - Hurray! Peace / Yaşasın Barış - Hasan Erkek, C.T.State Theatre / K.T.Devlet Tiyatroları

2004 - Exit The King / Kral Ölüyor - Eugene Ionesce, Açık Tiyatro

Mahsun Kırmızıgül Kimdir?

Mahsun Kırmızıgül’ün gerçek adı Abdullah Bazencir’dir. Zaza kökenli Mahsun Kırmızıgül 26 Mart 1969 tarihinde 22 çocuklu bir ailenin ferdi olarak Diyarbakır'ın Han ilçesinin Vezir köyünde dünyaya geldi. Annesi Fahriye Hanım, babası Mahmut Bazencir’dir. Mahsun Kırmızıgül doğduktan sonra babası imam nikahlı annesini ve kardeşlerini bırakıp Bingöl'e gitmiş. Mahsun, ilkokul çağına gelince, aile Diyarbakır'a göç eder. Diyarbakır'ın Kore Mahallesi'nde geçer çocukluğu.

 İlk ve Orta okulları Diyarbakır'da okudu. Babası gittikten sonra eve bakan abisinin iş kazasında ölümünden sonra annesi bir kiremit ocağında çalışmaya başladı, Mahsun Kırmızıgül’de Çiğ köftecide çalıştı, çaycılık yaptı, boyacılık yaptı, kaçak sigara sattı evin geçimine katkıda bulunmak için.

Önce Diyarbakır Karpuz Festivali'nde duyurur adını, sonra düğünlerde türküler söylemeye başlar.

Öz Diyarbakır seyahat şirketinde çalışan Hacı Tahir adlı bir şoför vasıtası ile İstanbul’a doldurduğu bir kaseti gönderir. ‘Güneş Plak’tan plak doldurmak için 1984 yılında İstanbul’a çağırılır. Bu arada İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nde eğitim görmeye başlar. Ve 1989'da Fatih'te oturan Gölgem Hanım'la evlenir, birkaç yıl sonra ayrılır. Bu evlilikten bir oğlu olur. Yitirdiği ağabeyinin adını verir ona: Mahmut. Ama babasının ona yaptığını yapmaz ve oğlu annesinin yanında kalsa da onu hiç yalnız bırakmaz; özellikle bayram günlerinde.

1980 yılında müzik çalışmalarına başlayan Mahsun Kırmızıgül amatörce 8 albüm yaptı. Profesyonel anlamda ilk albümü “Alem Buysa Kral Sensin” le 1993'te müzik dünyasına bomba gibi düştü ve listelerin zirvesine oturdu.

1994' ün ikinci yarısında Prestij Müzik şirketine Hilmi Topaloğlu ve Burhan Aydemir' den sonra üçüncü ortak olarak girdi. Ve yapımcı olarak da müzik sektörü içindeki yerini aldı.

1998 Kral Tv Video Müzik ödüllerinde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül aldı. Mahsun Kırmızıgül, “Güneşi Gördüm” filminde, sosyal ve ekonomik sıkıntılar yüzünden başka ülkelere iltica edenlerin dramını anlattı.

Mahsun Kırmızıgül 1998 yılında Bade İşçil ile birlikte olmaya başladı. 2005 yılında ayrıldılar. Ardından 2,5 yıl birlikte olduğu çello sanatçısı Mine Cangal ile 2011 yılında nişanlandı, 2011 yılında ayrıldılar.

2010 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği “New York'ta Beş Minare” adlı sinema filminde başrollerde Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Mahsun Kırmızıgül Robert Patrick, Gina Gershon, Danny Glover rol almıştır.

1 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren, senaryosunu yazan ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "Mucize" adlı sinema filminde Talat Bulut başrolde olarak bir öğretmeni canlandırırken Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak, Erdem Yener, Büşra Pekin ile birlikte rol aldı.

Mahsun Kırmızıgül 14 Şubat 2016 tarihinde avukat Ece Binay ile Amerika'nın Los Angeles kentinde evlendi.

Ödülleri

2012 - 3.Antalya Televizyon Ödülleri - En İyi Dizi (Dram) (Hayat Devam Ediyor 1. Sezon) /

2008 - 41.Houston Film Festivali - En İyi Film (Beyaz Melek)

2008 - 41.Houston Film Festivali - En İyi Yönetmen (Beyaz Melek)

Albümleri

1984 - Yürek Yarası

1985 - Buda Yeter

1986 - Terkedildim

1987 - Sarışınım

1988 - Paylaşamam

1989 - İstanbul Geceleri

1990 - Şimdiki Zaman

1991 - Nilüfer

1993 - Alem Buysa Kral Sensin

1994 - 12'den Vuracağım

1995 - Dünden Bugüne

1995 - Mutlu Ol

1995 - İnsan Hakları

1996 - Sevdalıyım - Hemşerim

1997 - Nostalji 1

1998 - Yıkılmadım

2000 - Yoruldum

2001 - Ülkem Ağlar & Yoruldum

2002 - Yüzyılın Türküleri

2003 - Bir Demet Kırmızıgül

2004 - Sarı Sarı - Başroldeyim

2006 - Dinle

2011 - Küçük Gelin

Filmleri ve Dizileri

Yönetmen

2014 - Mucize (Sinema Filmi)

2011 - 2012 - Hayat Devam Ediyor (Genel Yönetmen) (TV Dizisi)

2010 - Newyork'ta Beş Minare (Sinema Filmi)

2009 - I Saw The Sun (Güneşi Gördüm) (Sinema Filmi)

2007 - Beyaz Melek (Sinema Filmi)

Senaryo

2014 - Mucize (Sinema Filmi)

2013 - Firuze (TV Dizisi)

2012 - Benim İçin Üzülme (TV Dizisi)

2012 - Babalar Ve Evlatlar (TV Dizisi)

2010 - Newyork'ta Beş Minare (Sinema Filmi)

2009 - I Saw The Sun (Güneşi Gördüm) (Sinema Filmi)

2009 - Gecenin Kanatları (Sinema Filmi)

2007 - Beyaz Melek (Sinema Filmi)

Oyuncu

2014 - Mucize (Bozat) (Sinema Filmi)

2010 - Newyork'ta Beş Minare (Fırat) (Sinema Filmi)

2009 - I Saw The Sun (Güneşi Gördüm) (Ramo) (Sinema Filmi)

2007 - Beyaz Melek (Keke Ali) (Sinema Filmi)

2005 - Aşka Sürgün (Hazar Azizoğlu) (TV Dizisi)

2002 - Zalim (Ayaz) (TV Dizisi)

1999 - Yıkılmadım (Yılmaz) (TV Dizisi)

1997 - Acı Günler (TV Dizisi)

1996 - Hemşerim (Davut) (TV Dizisi)

1996 - Bu Sevda Bitmez (Mahsun) (TV Dizisi)

1994 - Alem Buysa (Mahsun Kırmızıgül) (TV Dizisi)

1987 - Sarışınım / Yaşamak Haram Oldu (Mahsun) (Sinema Filmi)

Müzik

2011 - 2012 - Hayat Devam Ediyor (TV Dizisi)

2010 - Newyork'ta Beş Minare (Sinema Filmi)

2009 - I Saw The Sun (Sinema Filmi)

2009 - Gecenin Kanatları (Sinema Filmi)

2007 - Beyaz Melek (Sinema Filmi)

2002 - Zalim (TV Dizisi)

1999 - Yıkılmadım (TV Dizisi)

1997 - Acı Günler (TV Dizisi)

Yazım Ekibi

2011 - 2012 - Hayat Devam Ediyor (TV Dizisi)

Müzik ekibi

2010 - Newyork'ta Beş Minare (Şarkılar) (Sinema Filmi)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler