Batman v Superman konusu nedir? Batman v Superman fragmanı! kim kazanacak?

Batman Superman’e Karşı: Adaletin Şafağı filmi bugün Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın büyük bir bölümünde vizyona girdi. Filmle ilgili ilk eleştiriler her ne kadar olumlu olmasa da yapımcılar 250 milyon dolar bütçeli filmden 1 milyar doların üzerinde hasılat bekliyorlar.

Batman v Superman konusu nedir? Batman v Superman fragmanı! kim kazanacak?

Yaratıcılarının gözünde o işçi sınıfın şampiyonudur, bir süper proleterdir. Christopher Reeve, Superman’i (1978) dört kez başarıyla yorumlamıştır.

Batman, çocukken ebeveynlerinin öldürülmesine tanık olur. Büyüyünce suça karşı savaşmaya yemin eder. Varsıl, kültürlü, soylu bir aileden gelir. Devlet yalanına ve yozlaşmaya karşı duran bireyin zaferini betimler. Michael Keaton, Val Kilmer , George Clooney’in dışında Christian Bale üç kez Batman’de gizemli bir performans sundu.

Batman’in akıl hocası ve koruyucusu Alfred’in (Michael Caine) söylediği gibi Superman, ABD’nin dünyaya sunmak istediği imajı, Batman ise öteki ülkelerin algıladığı Amerikan devleti imajını temsil eder. Adaletin Şafağı, derin bir politik çatlakla dengesini ve merkezini yitiren günümüz ABD’nin bir portresi mi yoksa ana akım izleyiciye seslenen bir aksiyon–serüven mi?

THY sponsorlu Batman v Superman : Adaletin Şafağı, Cuma günü tüm dünyada ve ülkemizde vizyona giriyor. Filmin dünya getirisinin 800 milyon dolar olması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz