Görüş Bildir

Beyin Anevrizması atlatan Ebru Gündeş 'Dön Ne Olur' ile tekrar hayata döndü

Ebru Gündeş'in beyin kanaması geçirdiği sırada söylediği şarkı Dön Ne Olur şu sıralar tekrardan gündeme oturdu. 18 yıl evvelsinde stüdyo da olan Ebru Gündeş dön ne olur şarkısını uyararken beyin kanaması geçirmiş ve hemen hastaneye kaldrılması ve yoğun bakım sonrasında hayata tutunmuştu.

Beyin Anevrizması atlatan Ebru Gündeş 'Dön Ne Olur' ile tekrar hayata döndü

Ebru Gündeş'in beyin kanaması geçirdiği sırada söylediği şarkı Dön Ne Olur şu sıralar tekrardan gündeme oturdu. 18 yıl evvelsinde stüdyo da olan Ebru Gündeş dön ne olur şarkısını uyararken beyin kanaması geçirmiş ve hemen hastaneye kaldrılması ve yoğun bakım sonrasında hayata tutunmuştu. Şu sıralar eşi Rıza Sarraf'ın tutukluluk davası ile gündeme oturan ve bir hayli zor günler geçiren Ebru Gündei, hayata olan bağlılığını ve tekrardan veriği hayat dersi ile Dön Ne Olur şarkısına hayat verdi. 

Sosyal medya adresinde beyin kanaması geçirdiği günleri kafasında canlandığını ve sevenlerinin kendisini bir an bile unutmadığını dile getiren Ebru GÜndeş Dön Ne Olur şarkısına tekrardan hayat vereceğini açıkladı. Ve Ebru Gündeş sosyal medya adresinde şöyle paylaşımda bulundu.; 

Ebru Gündeş, paylaştığı şarkının altına şu notu düşerek hayranlarına seslendi:

"18 yıldır her aralık ayında yeniden doğumumu kutladınız, hiç unutmadınız... Türkiye'nin dört bir yanından hazırlayıp gönderdiğiniz yazılar, şiirler, videolar aldığım en güzel hediyelerdi.

Her zaman dediğim gibi; zaten varlığınız yetiyor ama bu yaptıklarınız bana daha da güç katıyor. Ve siz de benden hep tek bir şey dilediniz 'Sen söyle, biz dinleyelim.'

Ben de naçizane sadece bunu yapmaya çalışıyorum. Ve en çok istediğiniz şarkıyı 18 yıl sonra yeniden yorumlayarak sizlere armağan etmek istiyorum"

EBRU GÜNDEŞ'İN BEYİN KANAMASI GEÇİRDİĞİ DÖNEM

Tarih; 1 Aralık 1999 Çarşamba. Yeni kasetinin tanıtımı için Marşandiz Stüdyoları'nda basın toplantısı düzenleyen Ebru Gündeş, hem şık, hem neşeli, hem coşkulu. Bu arada 'Affet Beni' adlı dizinin çekimlerinin durdurulması konusunda da açıklamalar yapacağını söylüyor. Neşe içinde kesilen pastanın ardından, albümdeki 'Dön Ne Olur' adlı şarkısını seslendiren Ebru Gündeş'in bakışları, birden donuklaşıyor.

Daha başının dönmeye başladığını işaret ederken de, yere yığılıveriyor. Müzik direktörü ve aranjörü İlyas Tetik hemen kucaklıyor, müthiş bir panik yaşanıyor. Florance Metropolitan Hastanesi'ne kaldırılan sanatçının beynindeki kılcal damarlarında baloncuklar oluştuğu tespit ediliyor...

Tarih; 2 Aralık 1999 Perşembe.

Şuurunu yitiren sanatçı, iki beyin ameliyatı geçirdi ve biz bu satırları yazarken o yoğun bakımdaydı. Dileriz, bu kritik saatleri atlatır ve tekrar sağlığına kavuşur. Çünkü daha yapacak o kadar çok şeyi var ki onun.

İŞTE HAYATA DÖNDÜREN DOKTORUN YAŞAMI

Son olarak sihirli neşteriyle yaptığı zorlu ameliyatla Ebru Gündeş'i hayata döndüren ünlü beyin cerrahı Prof.Dr. Cengiz Kuday'ın yaşamı tam bir roman. 28 yıl yıl önce Hacettepe'den Cerrahpaşa'ya atandığında tanıdığım Doçent Cengiz'le, dün sohbet ettiğim Profesör Cengiz arasındaki tek fark beyazlamış saçları. Cengiz Hoca eskiden olduğu gibi yine güleryüzlü, yine yerinde duramıyor, yine heyecanlı konuşuyor, yine yürüyen kültür hazinesi..

Pek bilinmez, Cengiz Kuday'la Türk Sineması'nın ‘‘Altın Çocuk’’ ünvanlı yıldızı Göksel Arsoy bacanaktırlar. Yakışıklı Göksel bacanağıyla iftihar eder ama, ‘‘Aslan bacanak tavla bile bilmezsin, seninki de hayat mı’’ diye takılmadan da edemez. Gerçekten de Kuday'ların kendilerine özgü, mütevazi, sessiz bir yaşamları vardır. Cengiz Hoca'yla biraz konuştuktan sonra müthiş alçakgönüllüğü karşısında ezilirsiniz. Sanki bunca hayat kurtaran sihirli neşter o değil..

Prof.Dr. Cengiz Kuday'la Gayrettepe'deki evinde yaptığımız bu sohbeti okurken iddia ediyorum ki; kimi zaman tüyleriniz ürperecek, kimi zaman hayretlere düşecek, kimi zaman da sevinç gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Cengiz Kuday'ları Ebru'lar hastalanmadan tanıyalım, tanıtalım. Cengiz Hoca'yla uzun sohbetimizde sevgili Ebru'cuğun kulaklarını çınlattık elbette. Onun biraz da mucizevi bir şekilde hayata dönmesinin mutluluğu Kuday'ın gözlerinden okunuyordu. Hoca'nın coşkuyla anlattıklarını içim ürpererek dinledim. Ebru'yu öylesine güzel tasvir etti ki, sizler de şimdi onu karşınızda görür gibi olacaksınız..

ANEVRİZMA NEDİR

Beyin anevrizması nedir?

Anevrizma, atardamarın zayıf bir noktasının genişleyerek balonlaşmasıdır.

Anevrizmanın görülme sıklığı nedir?

Genel nüfusun % 1,5 ile 5 arasındaki oranında gelişmiş veya gelişecek bir hastalıktır. Bu hesaba göre ülkemizde 1.200.000 - 4.000.000 kişide anevrizma vardır veya oluşacaktır. Bu anevrizma hastalarının pek çoğunun yakınması yoktur. Beyin damar anevrizması olan hastaların % 1 -3’ ünde beyin kanaması gelişebilir. Anevrizmaya bağlı beyin kanaması geçiren hastaların yaklaşık yarısı kaybedilmektedir.

Anevrizma nasıl oluşur? Doğum sırasında var mıdır?

Genellikle, anevrizmalar doğuştan değildir. Çoğu kez 40 yaşından sonra ortaya çıkarlar. Ancak, 20’ li yaşlardan itibaren de görülebilirler. Birinci dereceden akrabasında 2’ den fazla sayıda anevrizma bulunan kişilerde de anevrizma bulunma olasılığı normal toplumun 5 katı fazladır.

Anevrizmalar genellikle damarların çatallanma bölgelerinde oluşurlar ve bu bölgelerin devamlı olarak basınc altında kalmasına bağlı olarak geliştikleri düşünülmektedir. Yavaş büyürler ve büyüdükçe duvarları daha da zayıflaşır. Bazı damar hastalılklarında daha sık görülürler (fibromusküler displazi, serebral arterit, arteryel diseksiyon gibi). Bazı anevrizmaların gelişmesinde infeksiyon, ilaç kullanımı (amfetamin gibi) veya kokain gibi uyuşturucu kullanımının rolü vardır.

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir